Не відірватися! Рецепт густого і однорідного яблучного повидла - готувати дуже просто й швидко

Рецепт дуже простий і швидкий, повидло виходить смачним, і з ним ви зможете урізноманітнити свою випічку, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

  • яблука — 2,5 кг (в яблуках яких присутня кислинка — більше пектину і повидло виходить більш густе)
  • цукор — 1,8 кг
  • вода — 50 мл

Приготування

1. Яблука помити видалити всі пошкодження, хвостики, квіточки, насіннєві коробочки. Нарізати шматочками.

2. Тепер яблука потрібно протушкувати. У каструлю з нержавійки наливаємо 50 мл води, висипаємо яблука і накриваємо кришкою. Відправляємо на невеликий вогонь, почекайте поки яблука пустять свій сік і трішки додайте вогню. Тушкувати до кашітци періодично помішуючи.

3. Добре перебиваємо блендером, маса виходить не дуже однорідна, тому все потрібно перетерти через дрібне сито.

4. Відправляємо в каструлю з товстим дном, додаємо цукор, добре все перемішуємо і відправляємо на невеликий вогонь. Уварювати до загустіння 30-40 хвилин після закипання, періодично помішуючи.

5. Повидло розливаємо по банках і закручуємо кришками.

Зберігати можна як в прохолодному місці, так і при кімнатній температурі.

Подробиці дивіться в короткому відео.

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Перевірте себе! Що побачили першим - цей тест розкриє правду про вашу особистість

середа, 29 жовтень 2025, 18:30

У світі, де самопізнання стає дедалі важливішим, психологічні тести допомагають краще зрозуміти власні емоції, реакції та способи мислення. Подібні завдання не лише розважають, а й дають змогу побачити себе з іншого боку. Якщо ви готові до цього, дивіт...

А ви це знали? Що буде, якщо їсти банани щодня

середа, 29 жовтень 2025, 18:10

Банани - один із найпопулярніших фруктів у світі. Вони багаті на калій, магній, вітаміни та клітковину, що робить їх корисними для серця, шлунка та нервової системи. Але навіть у такому звичному продукті є свої нюанси, передають Патріоти України. Позит...