Не відірватися! Рецепт густого і однорідного яблучного повидла - готувати дуже просто й швидко

Рецепт дуже простий і швидкий, повидло виходить смачним, і з ним ви зможете урізноманітнити свою випічку, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

  • яблука — 2,5 кг (в яблуках яких присутня кислинка — більше пектину і повидло виходить більш густе)
  • цукор — 1,8 кг
  • вода — 50 мл

Приготування

1. Яблука помити видалити всі пошкодження, хвостики, квіточки, насіннєві коробочки. Нарізати шматочками.

2. Тепер яблука потрібно протушкувати. У каструлю з нержавійки наливаємо 50 мл води, висипаємо яблука і накриваємо кришкою. Відправляємо на невеликий вогонь, почекайте поки яблука пустять свій сік і трішки додайте вогню. Тушкувати до кашітци періодично помішуючи.

3. Добре перебиваємо блендером, маса виходить не дуже однорідна, тому все потрібно перетерти через дрібне сито.

4. Відправляємо в каструлю з товстим дном, додаємо цукор, добре все перемішуємо і відправляємо на невеликий вогонь. Уварювати до загустіння 30-40 хвилин після закипання, періодично помішуючи.

5. Повидло розливаємо по банках і закручуємо кришками.

Зберігати можна як в прохолодному місці, так і при кімнатній температурі.

Подробиці дивіться в короткому відео.

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Чому мед твердне і чи можна це виправити? Відповідь експерта

неділя, 10 серпень 2025, 23:10

Ви помічали, що з часом мед у банці стає твердим і його важко набрати ложкою? Це зовсім не означає, що він зіпсувався! Професійний пасічник Войцех Марговничи розповідає, чому мед кристалізується, які сорти застигають швидше, як правильно зберігати мед ...

Варто знати всім! Як звільнити пам'ять на смартфоні без втрати важливих даних

неділя, 10 серпень 2025, 19:05

Навіть телефон з найбільшою кількістю пам'яті швидко "набивається" фото, відео та додатками. Лише кілька необачних натисків - і вільні гігабайти тануть, а пристрій сповільнюється. Про те, як звільнити простір на смартфоні, пише NV, передають Патріоти У...