Не відірватися! Рецепт корисної і смачної домашньої вареної ковбаси

Обожнюєте ковбасу, але завжди із застереженням ставитесь до магазинної? Завдяки цьому рецепту ви зможете насолоджуватись натуральною вареною ковбасою без натяку на хімію. До вашої уваги – рецепт домашньої вареної ковбаси, зазначають Патріоти України.

Що знадобиться?

  • 1,5 кг яловичини;
  • 350 мл курячого бульйону;
  • 75 г солі;
  • 2 кг стегон курячих;
  • 1 ст. л. меду;
  • перець горошком;
  • 1 ч. л. меленого перцю;
  • половинка ч. л. мускату;
  • 1 ст. л. сушеного кропу;
  • 2 ст. л. паприки;
  • 1 ст. л. базиліку;
  • 1 ст. л. сушеного часнику.
  • Як приготувати?

Очищуємо стегна від шкірки та кісток. На кістках готуємо бульйон. Додаємо туди сіль і перець горошком. Готовий бульйон пропускаємо через шар марлі та охолоджуємо.

Яловичину ділимо на дві частини. Одну подрібнюємо за допомогою м’ясорубки, іншу ріжемо кубиками діаметром бл. 2 см. Так само і куряче м’ясо. До фаршу додаємо мед, спеції, сіль, бульйон. Після розмішуємо усі компоненти руками.

Наповнюємо пакет для приготування ковбаси фаршем так, щоб всередину не потрапило повітря (якщо таке трапиться – проколюємо те місце голкою). Зав’язуємо пакет з обох боків і підвішуємо ковбасу на кілька годин. Після варимо ковбасу кілька годин. Гарячу ковбасу витягуємо з окропу та одразу занурюємо до холодної води. Потім знову її підвішуємо – у холодному місці на ніч. І ставимо до холодильника.

Ви могли це не знати! Чи варто вимикати Wi-Fi роутер на ніч - наслідки будуть несподівані

понеділок, 22 грудень 2025, 18:38

Прагнення скоротити витрати на електроенергію спонукає вимикати побутові прилади на ніч, проте Wi-Fi роутер є винятком із цього правила. Експерти попереджають, що щовечірнє відключення широкосмугового зв'язку це хибна стратегія, яка може погіршити які...

Розставлено крапки над "і": У яку воду треба класти яйця для варіння — холодну чи гарячу

понеділок, 22 грудень 2025, 17:56

Здавалося б, варіння яєць - одна з найпростіших кулінарних задач. Проте навіть тут виникають суперечки: одні кладуть яйця в холодну воду, інші - у киплячу. Та насправді, від цього залежить не лише зручність очищення шкаралупи, а й текстура білка та жов...