Не відірватися! Рецепт корисної і смачної домашньої вареної ковбаси

Обожнюєте ковбасу, але завжди із застереженням ставитесь до магазинної? Завдяки цьому рецепту ви зможете насолоджуватись натуральною вареною ковбасою без натяку на хімію. До вашої уваги – рецепт домашньої вареної ковбаси, зазначають Патріоти України.

Що знадобиться?

  • 1,5 кг яловичини;
  • 350 мл курячого бульйону;
  • 75 г солі;
  • 2 кг стегон курячих;
  • 1 ст. л. меду;
  • перець горошком;
  • 1 ч. л. меленого перцю;
  • половинка ч. л. мускату;
  • 1 ст. л. сушеного кропу;
  • 2 ст. л. паприки;
  • 1 ст. л. базиліку;
  • 1 ст. л. сушеного часнику.
  • Як приготувати?

Очищуємо стегна від шкірки та кісток. На кістках готуємо бульйон. Додаємо туди сіль і перець горошком. Готовий бульйон пропускаємо через шар марлі та охолоджуємо.

Яловичину ділимо на дві частини. Одну подрібнюємо за допомогою м’ясорубки, іншу ріжемо кубиками діаметром бл. 2 см. Так само і куряче м’ясо. До фаршу додаємо мед, спеції, сіль, бульйон. Після розмішуємо усі компоненти руками.

Наповнюємо пакет для приготування ковбаси фаршем так, щоб всередину не потрапило повітря (якщо таке трапиться – проколюємо те місце голкою). Зав’язуємо пакет з обох боків і підвішуємо ковбасу на кілька годин. Після варимо ковбасу кілька годин. Гарячу ковбасу витягуємо з окропу та одразу занурюємо до холодної води. Потім знову її підвішуємо – у холодному місці на ніч. І ставимо до холодильника.

Секрет італійців: Чому варто пити каву з лимоном щоранку

середа, 13 серпень 2025, 18:45

Додавати лимон у каву може здаватися незвичним, але ця проста комбінація має помітний ефект на травлення, передають Патріоти України. Кофеїн і лимонна кислота стимулюють роботу кишечника, допомагаючи природньому перетравленню їжі. Все більше людей почи...

Кава натщесерце: Як вона впливає на ваш кишківник - наукове пояснення

середа, 13 серпень 2025, 18:12

Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...