Не відірватися, смакота! Простий рецепт ароматних пончиків, які сподобаються всім

Домашню випічку часто вважають витвором мистецтва. Але не усі знають, що смачні пончики можна не лише купити у кав'ярні, але й приготувати самостійно, не витративши великої кількості часу, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування домашніх пончиків знадобляться наступні інгредієнти:

  • 150 мл молока;
  • 250 грамів пшеничного борошна;
  • 1 куряче яйце;
  • 25 грамів вершкового теплого масла;
  • 4 грами дріжджів;
  • 50 грамів цукрового піску;
  • 2 грами кухонної солі;
  • 350 грамів рослинної олії.
Слід зазначити, що даний список продуктів розрахований для приготування 4 порцій пончиків. Для приготування іншої кількості порцій, необхідно розрахувати інгредієнти самостійно.

Приготування тіста

Насамперед необхідно просіяти пшеничне борошно у глибоку миску і додати у неї дріжджі. Далі необхідно нагріти молоко і додати у борошно, разом з сіллю, цукром, вершковим маслом і яєчним жовтком. Тісто бажано замішувати міксером, оскільки руками його можна зробити занадто твердим.

Після того як тісто буде готове, необхідно перекласти його у глибокий чистий посуд і ретельно накрити харчовою плівкою. Тісто потрібно залишити у теплому місці на годину-півтори.

Як правильно смажити пончики

Після того як тісто підніметься, його необхідно перекласти на чистий стіл і поділити на 8 рівних частин. Бажано після цього ще залишити шматки тіста хвилин на 15, щоб вони наситилися киснем і припинили липнути до рук. Далі необхідно у кожній кульці зробити отвір, щоб вийшли форми пончиків на кожній.

Далі необхідно взяти глибоку сковороду і розігріти у ній олію. Потім треба викласти пончики у олію і зробити середній вогонь, щоб олія кипіла мінімально. Пончики потрібно перевертати, коли одна сторона стане коричневого рум'яного кольору, і повторити те ж саме з іншою стороною

Джерело: Ukr.Media

Народні прикмети на 7 червня. Чого українці спрадавна уникали в день, коли Федот Урожайник воює з русалками

субота, 7 червень 2025, 7:05

7 червня за новим календарним стилем (20 червня - за старим) - день пам'яті Феодота Анкірського. У народі день прозвали Федот Урожайник. За старим календарним стилем цього дня відзначають третє обрітення глави Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього...

Дачникам на замітку! Чому помідори чорніють і гниють - помилки, яких слід уникати

п’ятниця, 6 червень 2025, 17:37

Вирощування помідорів — захопливий процес, але навіть досвідчені садівники нерідко стикаються з тим, що плоди гниють ще на кущі. Причини такої проблеми можуть бути різними — від поганого поливу до хвороб ґрунту, передають Патріоти України. Щоб уникнути...