У малині маса вітамінів, але не всі люблять їсти її у свіжому вигляді через кислинку. У запеченому вигляді ягода не менш багата на корисні речовини. Пропонуємо приготувати літній пиріг з тертого тіста, передають Патріоти України.
Тертий сирний пиріг з малиною
Інгредієнти:
для тіста:
- 240 г борошна
- 120 г вершкового масла
- 70 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 1/2 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
для начинки:
- 600 г сиру 5-9%
- 3 великі яйця
- 140 г цукру
- дрібка солі
- 250 г малини
- 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
Спосіб приготування:
- Борошно змішати з цукром, ванільним цукром, розпушувачем і сіллю.
- Натерти вершкове масло на тертці, додати до борошна і перетерти в крихту.
- Забрати тісто в холодильник на час приготування начинки.
- Сир змішуємо з яйцями, цукром, сіллю та перебиваємо блендером.
- Малину вивалюємо у крохмалі.
- Форму для випікання застелити пергаментом або змастити олією. 2/3 форми заповнюємо тістом, утрамбовуємо.
- Зверху викладаємо половину малини і всю сирну масу. Зверху знову малину, трохи притискаємо її в тісто, посипаємо крихтою.
- Випікати 55-65 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
- З форми діставати, коли сирник повністю остигне, а краще залишити його настоятися на всю ніч.
Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...
Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...