Не відірватися! Цю закуску змітають зі столу за хвилину - курячі крильця в незвичайному соусі

Ніжні і пряні курячі крильця - шикарна закуска на святковий стіл і на кожен день. Вони прекрасно поєднуються з солодкими і фруктовими маринадами, передають Патріоти України.

Пропонуємо спробувати два простих і дуже смачних рецепта курячих крилець - з яблуками і з кока-колою. У рецептах можна використовувати інші частини курки, наприклад, стегна або грудинку.

Курячі крильця в яблучному соусі

Інгредієнти:

  • курячі крильця - 500 г;
  • яблука кисло-солодкі - 2 шт.;
  • соєвий соус - 1 ст. л.;
  • майонез - 100 г;
  • гірчиця - 1 чайн.л.;
  • коріандр - 1 чайн.л.;
  • паприка - 1 стол.л.;
  • часник - 3 зубчника;
  • сік лимона - 3 стол.л.;
  • сіль, перець мелений за смаком.

Крильця помити і видалити фаланги. Розрізати кожне крило на дві частини. Викласти в глибоку миску, додати майонез, гірчицю, соєвий соус, лимонний сік, подрібнений часник і всі сухі спеції. Залишити м'ясо маринуватися в холодильнику на кілька годин або на ніч.

Яблука помити, очистити від насіння і нарізати часточками. Форму для випікання змастити олією і викласти в неї крильця в маринаді. Зверху на м'ясо викласти скибочки яблук. Розігріти духовку до 180°. Випікайте курячі крильця з яблуками 40 хвилин.

Курячі крильця в кока-колі

Інгредієнти:

  • курячі крильця - 10-12 шт.;
  • кока-кола - 200 мл;
  • соєвий соус - 5 стол.л.;
  • соняшникова олія - 2 стол.л.;
  • зелена цибуля - 4 пера.

Курячі крильця промити і викласти в глибоку миску. Залити соєвим соусом і залишити на 1 годину. У сковороді розігріти соняшникову олію і викласти в гарячу олію крильця обсмажити з двох сторін до золотистої скоринки (5-7 хвилин).

Потім влити в сковороду решту соєвого соусу з маринаду і кока-колу. Готувати на середньому вогні 15-20 хвилин під кришкою, потім ще 5 хвилин на сильному вогні. За цей час соус має загуснути. Готові курячі крильця в кока-колі посипати рубаною зеленою цибулею.

Джерело: УНІАН

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...

ТОП-6 продуктів, які помилково вважають шкідливими - їх слід їсти для здоров'я серця

субота, 22 лютий 2025, 12:27

Деякі продукти з поганою репутацією насправді можуть мати дивовижні переваги для здоров'я серця і бути частиною корисної дієти, якщо вживати їх у помірних кількостях і готувати здоровими способами. Про це пише eatingwell.com, передають Патріоти Україн...