Не відірватися! У чому смачно замаринувати курячий шашлик - три універсальних варіанти

Запорука смачного шашлику - це вдалий маринад. Якщо ви готуєте курку - її потрібно зробити соковитою та ніжною. Для цього існує 3 дуже простих поєднання,, передають Патріоти України.

Ідея приготування трьох універсальних маринадів для шашлику опублікована на сторінці фудблогерки Олени Мазур (lenna_mazur) вInstagram. Такий шашлик можна приготувати просто в духовці на шпажках.

Інгредієнти:

  • куряче філе/філе стегна – 700 г
  • сіль, перець
  • часник – 2-3 зубчики
  • олія – 2 ст.л.
  • червоний перець/паприка – 0,5 ч.л.
  • цибуля (для подачі) – 2 шт.
  • шпажки – 9 шт.

Маринад 1:

томатна паста – 1 ч.л.

  • сметана – 1 ч.л.
  • карі – 0,5 ч.л.

Маринад 2:

  • соєвий соус – 2 ст.л.
  • лимонний сік – 1 ст.л.

1. Філе стегна підійде краще, бо в результаті шашлики будуть соковитіші.

2. Потрібно не забути замочити у воді шпажки на 30 хвилин.

3. Одразу маринуємо кільця цибулі (сіль+цукор+оцет+вода), можна додати кріп.

4. М‘ясо миємо, нарізаємо кубиком та додаємо до нього сіль, перець, часник, олію, червоний гострий перець або паприку.

5. Перемішуємо, розділяємо на три рівних частини та розкладаємо у глибокі тарілочки з маринадами.

6. Даємо настоятися хоча б 30 хвилин, а краще ніч.

7. Запікаємо у духовці 40 хвилин за температури 180 градусів. Подаємо з маринованою цибулею.

Не варто їсти! Які продукти стають ворогами для чоловіків 40+

четвер, 30 жовтень 2025, 7:45

Вiдомо, що правильно збалансований сніданок може стати ключем до запобігання раннього старіння мозку. Взагалі правильний вибір продуктів впливає на самопочуття та емоційний стан людини, дозволяє відчувати себе молодшими, передають Патріоти України. Щоб...

Чому японки залишаються стрункими навіть після 40? Усе завдяки одному простому правилу

четвер, 30 жовтень 2025, 7:15

Попри стрімкий темп життя, японки зберігають витончені фігури й здоров’я до глибокої старості. У чому їхній секрет? Усе зводиться до одного інгредієнта - білка, і до особливого підходу до їжі, який уже став частиною культури, передають Патріоти України...