Не відірватися! У чому смачно замаринувати курячий шашлик - три універсальних варіанти

Запорука смачного шашлику - це вдалий маринад. Якщо ви готуєте курку - її потрібно зробити соковитою та ніжною. Для цього існує 3 дуже простих поєднання,, передають Патріоти України.

Ідея приготування трьох універсальних маринадів для шашлику опублікована на сторінці фудблогерки Олени Мазур (lenna_mazur) вInstagram. Такий шашлик можна приготувати просто в духовці на шпажках.

Інгредієнти:

  • куряче філе/філе стегна – 700 г
  • сіль, перець
  • часник – 2-3 зубчики
  • олія – 2 ст.л.
  • червоний перець/паприка – 0,5 ч.л.
  • цибуля (для подачі) – 2 шт.
  • шпажки – 9 шт.

Маринад 1:

томатна паста – 1 ч.л.

  • сметана – 1 ч.л.
  • карі – 0,5 ч.л.

Маринад 2:

  • соєвий соус – 2 ст.л.
  • лимонний сік – 1 ст.л.

1. Філе стегна підійде краще, бо в результаті шашлики будуть соковитіші.

2. Потрібно не забути замочити у воді шпажки на 30 хвилин.

3. Одразу маринуємо кільця цибулі (сіль+цукор+оцет+вода), можна додати кріп.

4. М‘ясо миємо, нарізаємо кубиком та додаємо до нього сіль, перець, часник, олію, червоний гострий перець або паприку.

5. Перемішуємо, розділяємо на три рівних частини та розкладаємо у глибокі тарілочки з маринадами.

6. Даємо настоятися хоча б 30 хвилин, а краще ніч.

7. Запікаємо у духовці 40 хвилин за температури 180 градусів. Подаємо з маринованою цибулею.

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...