Не відірватися! Запечена картопля з салом та спеціями для вечері - ділимося технологією приготування

Запечена картопля може бути ідеальною стравою для ситного обіду та вечері. Готувати її можна із салом, овочами та спеціями, передають Патріоти України

Кулінарка Ганна поділиласяв Instagram рецептом смачної запеченої картоплі із салом та спеціями.Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру
  • сало/підочеревина/грудинка
  • олія, сіль, спеції до картоплі (або ніжний каррі, копчена паприка та сухий часник)

Сметанний соус:

  • сметана
  • зелень
  • свіжий часник
  • копчена паприка
  • сіль

Спосіб приготування:

1. Картоплю відваріть 10 хвилин у киплячій підсоленій воді і охолодіть

2. Наріжте сало/грудинку/підочеревину невеликими шматочками.

3. Охолоджену картоплю наріжте кружальцями і з'єднайте зі спеціями, олією та сіллю, перемішайте і нанизуйте по черзі картоплю та сало на шпажки, викладіть на пергамент на деко і запікайте 25 хвилин при 190 С.

Подавайте страву гарячою, з соусом!

Варто включити в раціон! ТОП-11 продуктів, які роблять мозок гострішим

вівторок, 23 грудень 2025, 19:06

Наш мозок - це найпотужніший "м’яз" нашого тіла, який потребує не лише тренувань, а й правильного харчування. Те, що ми їмо щодня, безпосередньо впливає на концентрацію, пам’ять, швидкість мислення та емоційний стан, передають Патріоти України. Деякі п...

Повільно вбиває! Це найгірша закуска для вашого серця

вівторок, 23 грудень 2025, 18:10

Кардіологи попереджають: картопляні чіпси - це не просто калорійна закуска, а серйозна загроза для серцево-судинної системи, передають Патріоти України. Навіть запечені чіпси не є безпечним варіантом — вони все одно містять багато рафінованих вуглеводі...