Не відірватися! Золотисті деруни із хрусткою скоринкою з секретним інгредієнтом

Деруни з картоплі чудові. А з сметаною та часником від них просто можна втратити відчуття часу, передають Патріоти України.

Хрусткі та золотисті, ароматні та дуже смачні — деруни мають бути саме такими. Розкажемо вам про один важливий інгредієнт, який допоможе досягти успіху у приготуванні цієї страви.

Секретний інгредієнт

Це харчова сода. Її часто використовують у кулінарії. Найбільше про неї знають, коли готують випічку, але і для дерунів вона має значення. Не всі знають, що деруни при додаванні соди не темніють. Завдяки їх вони отримують хрустку скоринку та м’яку середину. Розкажемо рецепт приготування детальніше.

Деруни з додаванням соди

Для приготування потрібні наступні компоненти:

  • картопля – 6 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 4 ст.л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сода – 1 ч.л.;
  • картопляний крохмаль – 1 ч.л.;
  • олія, сіль, перець.

Картоплю та цибулю натріть на тертці. Овочевий сік, який виділиться, потрібно злити. Тоді в масу додайте соду, борошно та крохмаль, яйце, сіль, перець, спеції на смак. Все ретельно вимішайте.

Розігрійте на сковороді олію. Сформуйте деруни та обсмажте з двох сторін по декілька хвилин. Золотисті деруни готові. Перед подачею до столу посипте свіжою зеленню. Смачного!

Джерело: ПростоВей

Перевірте себе! Психологічний тест визначить, де ви знайдете своє щастя

середа, 7 серпень 2024, 11:10

Готові вирушити в захопливу мандрівку морями в пошуках свого щастя? Забудьте про повсякденні турботи і уявіть себе справжніми дослідницями щастя,, передають Патріоти України. Острови часто символізують унікальні місця, де ми можемо віднайти наше справж...

Це така смакота! Як приготувати картоплю з ребрами в духовці, щоб була така, як з печі

середа, 7 серпень 2024, 10:09

Ароматну та рум’яну картопельку, як колись готували бабусі в печі, можна приготувати і в духовці. Для цього треба купити хороші свинячі ребра, а ще обов’язково мати вдома посудину, про яку написали в подробицях, тоді картопля точно вдасться така, як із...