Лікарі назвали кашу, яку треба їсти усім, кому за шістдесят, - і ось чому.
Це пшоняна каша. Пшоно славиться вмістом поліненасичених жирних кислот, які запобігають стрибкам цукру в крові. Також пшоняна каша містить вкрай багато вітамінів та мікроелементів, таких як калій, магній, кальцій, залізо і фтор, які підтримують належну роботу усіх систем в організмі, що вкрай необхідно для людей похилого віку. Ця каша багата на амінокислотні сполуки та клітковину, які захищають від захворювання на онкологію та зміцнюють серцево-судинну систему. ТСН розповідає, яка ще користь пшона і кому його їсти не слід, інформує UAINFO.org.
Читайте також: Чи знижують банани артеріальний тиск і скільки їх можна їсти на день
Яка користь пшона для організму людей похилого віку
- Запобігає захворюванням серця й судин. Пшоно містить вітамін РР, який відіграє ключову роль у зміцненні серця й судин. Пшоняна каша також запобігає утворенню атеросклеротичних бляшок й унормовує рівень холестерину в крові.
- Налагоджує роботу нервової системи. Внаслідок вмісту вітамінів групи В і магнію пшоняна каша захищає від деменції та хвороби Альцгеймера.
- Зміцнює зуби та кістки. Пшоняна каша містить у своєму складі фтор та кальцій, які зміцнюють кісткову тканину, запобігаючи її крихкості, та захищають зубну емаль.
- Активує роботу мозку й покращує пам’ять. Пшоно містить у своєму складі магній, який допомагає належній роботі мозку, захищає від розсіяності та втрати пам’яті.
- Регулює цукор у крові. Пшоняна каша містить повільні вуглеводи й рослинну клітковину, які не дають різко підвищуватися цукру в крові після вживання їжі.
- Запобігає утраті м’язової тканини. Пшоно містить легкозасвоюваний білок, що підтримує м’язи в тонусі, не дає наростати зайвій жировій тканині.
- Позбавляє від депресії. Пшоняну кашу називають "продуктом спокою", оскільки вона піднімає настрій та заспокоює.
- Очищає організм від токсинів, шлаків та важких металів. Пшоняну кашу треба їсти усім, хто живе в регіонах з поганою екологією, і тим, хто приймає антибіотики.
- Покращує роботу кишківника. Пшоно нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і пришвидшує обмін речовин.
Читайте також: Кардіолог назвав фрукти та ягоди, які сприятливо впливають на кров’яний тиск
Кому не можна їсти пшоняну кашу
Пшоно може негативно впливати на тих людей, які мають певні порушення в роботі систем організму чи захворювання. До таких належать:
- схильність до закрепів;
- якщо є дефіцит йоду в організмі;
- підвищена кислотність шлунку;
- захворювання підшлункової залози.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...