Не всі про це знають! Навіщо насправді потрібно промивати крупи

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України.

На їх думку, крупа і так чиста.

До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми.

Проте досвідчені кухарі рекомендують не пропускати цей важливий підготовчий етап.

Чому важливо промивати крупу перед варінням?

Це необхідно в тому випадку, якщо ви дбаєте про своє здоров’я. Адже у багатьох продуктах міститься фітинова кислота.

Ця речовина не дає засвоювати важливі елементи, що входять до складу круп.

Зокрема, не вийде наситити організм цинком, фосфором та магнієм.

Промивання та замочування дозволяють позбутися фітинової кислоти.

Тому ніколи не варто лінуватися займатися цим питанням.

До того ж, каша стане набагато смачнішою у тому випадку, якщо ви попередньо її промиєте. Адже вода допомагає позбавити крупу частинок пилу та іншого сміття.

Склянка цього напою може збільшити ризик раку товстої кишки - лікарі б’ють на сполох

неділя, 21 грудень 2025, 16:45

Нове дослідження вказує на солодкі напої як на фактор, що підвищує ризик розвитку колоректального раку, особливо його четвертої стадії, передають Патріоти України. Дослідження ще потребує додаткової перевірки, але сигнал зрозумілий: надмірний цукор мож...

Щоб не розізлити Вогняного Коня! Ось що не можна ставити на новорічний стіл

неділя, 21 грудень 2025, 13:10

Рік Вогняного Коня принесе динаміку та зміни, але цей покровитель вимагає особливої поваги під час святкування. Неправильне меню під час зустрічі Нового року може заблокувати фінансовий успіх та гармонію, пише ТСН, передають Патріоти України. Що не мож...