Багато людей вважають, що всі ультраоброблені продукти (УОП) шкідливі, але нове дослідження показало, що деякі з них навпаки можуть бути корисними, передають Патріоти України.
Виявлено, що заморожені овочі, консервовані помідори, цільнозерновий хліб та несолодкий грецький йогурт — це ультраоброблені продукти, які зберігають корисні речовини і не містять шкідливих добавок. Їхня обробка, така як заморозка чи консервування, допомагає зберегти вітаміни та мікроелементи, а в деяких випадках навіть підвищує їхню харчову цінність.
Дослідження Центру контролю і профілактики захворювань США показало, що американці отримують понад половину щоденних калорій з УОП, а діти — близько двох третин. Дієти з високим вмістом ультраоброблених продуктів пов’язані з ожирінням, хворобами серця, діабетом та депресією.
Проте не всі продукти з категорії УОП однаково небезпечні. Вчені радять замінити «червоні прапорці» — такі як пепероні, курячі нагетси, консервовані фрукти у сиропі, чіпси та солодощі — на більш корисні варіанти з цільного зерна, бобів та нежирного йогурту.
Дієтологи підкреслюють, що доступність і швидкість приготування не повинні шкодити якості харчування. Правильний вибір ультраоброблених продуктів може заощаджувати час і гроші та водночас приносити користь здоров’ю.
Пошук простих рішень — характерна ознака сьогодення. Мінімум часу, зрозумілий склад, чіткий результат. Саме у такий логіці сформувався сучасний ритуал першого прийому їжі. І серед варіантів, які найбільше відповідають новим запитам, вирізняється гранол...
Багато людей вважають, що всі ультраоброблені продукти (УОП) шкідливі, але нове дослідження показало, що деякі з них навпаки можуть бути корисними, передають Патріоти України. Виявлено, що заморожені овочі, консервовані помідори, цільнозерновий хліб та...