Не всім корисно: Лікарі розповіли, кому не можна груші

Груші - смачний та корисний фрукт, але не всім вони підходять. Лікарі та дієтологи наголошують: у деяких людей груші можуть викликати проблеми зі шлунком, кишечником або цукром у крові, передають Патріоти України.

Кому не варто їсти груші:

  • Людям із гастритом або підвищеною кислотністю шлунка.
  • При діабеті — через високий вміст природного цукру.
  • Тим, хто страждає на закрепи або проблеми з травленням.
  • Алергікам, які мають реакцію на фрукти родини трояндових (Rosaceae).
  • Дітям до 2–3 років через ризик шлунково-кишкового дискомфорту.

Порада експертів: краще їсти груші дозовано та обирати спілі плоди. Так можна уникнути здуття живота, розладів травлення або коливань рівня цукру в крові.

Що перевірити в авто перед зимою: ТОП-7 важливих пунктів для безпечної їзди

вівторок, 4 листопад 2025, 19:07

З настанням холодів важливо підготувати свій автомобіль до низьких температур та слизьких доріг. Невелика профілактика допоможе уникнути поломок і зробить поїздки безпечнішими, передають Патріоти України.

Ви теж це робите? Популярні авто-міфи, які час розвіяти

вівторок, 4 листопад 2025, 18:45

Навіть досвідчені водії іноді піддаються поширеним міфам про автомобілі та їх обслуговування. Експерти розвінчали найпопулярніші з них, передають Патріоти України. Багато водіїв вважають, що часто мити авто — це шкідливо. Насправді регулярне правильне ...