Не викидайте черствий хліб! Приготуйте ці грінки - вони смачніше свіжих булочок

Часто так трапляється, що куплений ще вчора батон черствіє, і ніхто з домашніх вже не хоче до нього доторкатися. Що ж, у дбайливої господині вихід завжди знайдеться - приготуємо сирно-часникові грінки, передають Патріоти України.

Ароматні, хрусткі, апетитні, - ці грінки «зникають» зі столу швидше, ніж смажаться.

Що потрібно:

  • зачерствілий білий батон або багет;
  • 1-2 яйця;
  • 150 мл молока;
  • 50-80 г сиру;
  • кілька зубчиків часнику;
  • олія - для смаження.

Приготування:

  • Нарізаємо батон / багет шматочками близько 1 см. Тоньше не слід, тому що хліб сильно розмокне. Але і товщі різати не треба, щоб грінки добре просочилися яйцем і молоком.
  • Тепер підготуємо 2 мисочки: в одну наливаємо молоко, в іншій виделкою збиваємо яйця. Робити все доведеться швидко. Сковороду з олією розігріваємо на плиті. Кожен шматочок хліба занурюємо спочатку в молоко (з двох сторін) потім мочаємо в яйця і викладаємо відразу на гарячу сковорідку.
  • Смажимо грінки з двох сторін до рум'яних кірочок.
  • Поки грінки обсмажуються тремо сир на тертці, часник також подрібнюємо (на тертці або через прес).
  • Виклавши гарячі грінки на тарілку, зверху кладемо тертий сир і часник. Від гарячої грінки сир моментально розплавиться, а часник зробить їх дуже ароматними. Спробуйте, дуже смачно! Смачного!
Джерело: poradu.pp.ua

Родина оцінить! Як приготувати смачну альтернативу сирникам з кисломолочного сиру і яблук

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:10

Якщо є яблука та кисломолочний сир, можна приготувати цілу гору всіляких десертів, починаючи з тих самих сирників. Але коли сирники неабияк набридли або чимось треба зустріти несподіваних гостей, то приготуйте шарлотку з яблуками. Ніякого клопоту, а вс...

А ви це знали? Який вид вершкового масла найкорисніши

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:50

Деякі види продукту - це просто маргарин, який видають за вершкове масло недобросовісні виробники, передають Патріоти України. Вершкове масло – це саме той продукт, який ми вживаємо щодня. Ми намащуємо його на бутерброди, додаємо до різноманітних стра...