
Часто так трапляється, що куплений ще вчора батон черствіє, і ніхто з домашніх вже не хоче до нього доторкатися. Що ж, у дбайливої господині вихід завжди знайдеться - приготуємо сирно-часникові грінки, передають Патріоти України.
Ароматні, хрусткі, апетитні, - ці грінки «зникають» зі столу швидше, ніж смажаться.
Що потрібно:
- зачерствілий білий батон або багет;
- 1-2 яйця;
- 150 мл молока;
- 50-80 г сиру;
- кілька зубчиків часнику;
- олія - для смаження.
Приготування:
- Нарізаємо батон / багет шматочками близько 1 см. Тоньше не слід, тому що хліб сильно розмокне. Але і товщі різати не треба, щоб грінки добре просочилися яйцем і молоком.
- Тепер підготуємо 2 мисочки: в одну наливаємо молоко, в іншій виделкою збиваємо яйця. Робити все доведеться швидко. Сковороду з олією розігріваємо на плиті. Кожен шматочок хліба занурюємо спочатку в молоко (з двох сторін) потім мочаємо в яйця і викладаємо відразу на гарячу сковорідку.
- Смажимо грінки з двох сторін до рум'яних кірочок.
- Поки грінки обсмажуються тремо сир на тертці, часник також подрібнюємо (на тертці або через прес).
- Виклавши гарячі грінки на тарілку, зверху кладемо тертий сир і часник. Від гарячої грінки сир моментально розплавиться, а часник зробить їх дуже ароматними. Спробуйте, дуже смачно! Смачного!
7 травня за новим стилем вшановують пам'ять преподобного Іоанна Зедазнійського та його учнів. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Саву Стратилата та Євсевія. 7 травня українці присвячували посіву овочів та зернових культур, насамперед - вівс...
Досвідчені садівники, які раніше розповіли, які плодові дерева погано уживаються одне з одним, розказали, які культури не можна саджати разом з яблунею, пише На пенсії, передають Патріоти України. Так, рослиною, яка погано впливає на яблуню, є картопля...