Серед великої різноманітності продуктів на сучасних ринках є такі, які купувати в жодному разі не можна. Вони не просто шкідливі, а навіть небезпечні. Найголовніше те, що вся ця їжа є у щоденному раціоні багатьох людей, передають Патріоти України.
Про те, на які магазинні продукти навіть не варто витрачати гроші, розповів фітнес-тренер Юрій Попко на своїй сторінці в Instagram. Вони отруюють організм.
Ковбасні вироби
В магазинних сосисках та сардельках мʼяса практично немає і дані вироби мають мало спільного з мʼясом. Сюди не відносяться ковбаси домашнього виробництва. Мова йде саме про промислові вироби, які містять консерванти, стабілізатори, підсилювачі смаку, трансжири та цукор Завдяки цим речовинам можна зімітувати будь-який смак, щоб ви не знали справжнього складу.
Виробники вказують % мʼяса, але воно подрібнене до такого стану, що не можна взагалі нічого розпізнати. Особливо, якщо це молочна ковбаса. Щодо копчених ковбасних виробів – для їхнього виробництва використовується "рідкий дим", який в багатьох країнах давно заборонений, тому що це отрута.
Кондитерські вироби (особливо масового виробництва)
Основні інгредієнти таких виробів – це цукор та дешева пальмова олія. Надлишок цукру в організмі призводить до запальних процесів, передчасного старіння. Купа пустих калорій і багато некорисних жирів. Популярні солодкі води – це взагалі суцільний цукор.
Страви у фритюрі (чипси, картопля фрі та інші)
Олія – це потужний канцероген, який дуже складно виводиться, тому що організм не вміє розчіпляти транс жири. В результаті – є ризик захворіти раком. Після кожного приготування фрі олію потрібно міняти.
Йогурти з наповнювачами
В таких йогуртах велика кількість цукру. Краще вже обирати класичний без нічого або зробити домашній.
Майонез
У магазинному майонезі є замінники смаку, барвники і трансжири, а також багато калорій. Альтернативою може бути домашній майонез.
Мати собаку – це велике зобов’язання, яку б породу ви не вибрали. Але кожна собака також має свої особливості, деякі породи більше підходять досвідченим власникам або власникам без маленьких дітей вдома. Інші потребують більше фізичних вправ чи стимуля...
Український шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко поділився на своєму сайті корисними порадами для фарбування великодніх яєць. Він радить додавати до барвника сіль та оцет. Це дозволить фарбі краще закріпитися на яйцях і забезпечить її стійкість, пер...