"Не залишить байдужим": Рецепт ідеального пюре від Ектора Хіменеса-Браво

пюре

Суддя «Майстер-Шеф» Ектор Хіменес-Браво запропонував рецепт, як приготувати ідеальне картопляне пюре. Якщо не позбуватися картопляної шкірки, а пустити її в діло, і не пошкодувати вершкового масла, то картопля буде не гарніром, а делікатесом. «Це пюре не залишить байдужим нікого», — обіцяє шеф-кухар, передають Патріоти України.

Ідеальне картопляне пюре

На 0,5 кг картоплі (зі шкіркою) знадобляться:
  • 50 г молока;
  • 50 г вершків;
  • 100 г вершкового масла.
Картоплю очистити, відварити. Поки вариться, шкірку картоплі залити молоком і вершками, нагріти.
Відварену картоплю перетерти через сито, додати в пюре молочно-вершкову масу. Поступово по шматочку додати масло. Пюре повинно бути досить жирним, щоб відставати від стінок посуду.
Картопляну шкірку підсушити в мікрохвильовій печі, прикрасити блюдо отриманими чіпсами.

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...

А ви це знали? Чому потрібно додати пшоно до свого раціону і як його правильно готувати

неділя, 2 листопад 2025, 7:42

Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...