Не запивати їжу та не одягати старі речі - 7 добрих справ, щоб просити в ангелів все: Народні прикмети та забобони на Різдво Христове

Незабаром православні українці відзначатимуть важливе свято — Різдво Христове. Існує повір'я — якщо цього свята ти зробиш 7 добрих справ, то зможеш просити в ангелів все, що захочеш, і твоє бажання обов'язково здійсниться, повідомляє Новий канал, зазначають Патріоти України.

Але, крім приємних традицій, існують і суворі заборони. Так, жодна страва на столі не повинна залишитися недоторканною. Хоча б потроху, але неодмінно потрібно скуштувати кожну!

Також до головного бенкету доведеться трохи поголодати. До сходу першої зірки, точніше — до вечора, у жодному разі не можна нічого їсти. Не дотримуватись цього правила можуть тільки діти!

Під час трапези будь-яку рідину потрібно прибрати зі столу, а їжу не можна запивати. Також на Різдво забороняється одягати старі речі.

У цей день не можна шити, прати, прибирати, взагалі не можна робити нічого, що пов'язано з фізичною працею, а чоловікам навіть забороняється ходити на полювання або риболовлю.

Різдво не можна святкувати самотужки! Це дуже погана прикмета, інакше наступного року можна втратити підтримку друзів та сім'ї.

Готуватись до святкування варто заздалегідь. Існує давня прикмета — якщо дівчина не встигла вбратися до настання Різдва, то вона або вийде заміж за бідняка, або взагалі буде нелюба у шлюбі.

Під час Різдва також не можна сваритись.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...