Не заважайте собі жити: ТОП-3 кухонних звичок родом із СРСР, яких варто позбутися

Умови СРСР сформували в суспільства багато досить специфічних звичок. Усі вони виникали через складне матеріальне становище й особливий менталітет. Це ми інколи відчуваємо й досі, особливо в побуті. Патріоти України пропонують вашій увазі добірку з трьох дивних кухонних звичок СРСР, яких нам зараз потрібно позбутися.

Стелити клейонку на стіл

У часи СРСР, навіть якщо в інтер'єр таке дизайнерське рішення абсолютно не вписувалось, на кухонному столі завжди була клейонка. Така скатертина дуже легко витирається, а також щільно прилягає до столу. Але найбільшою перевагою клейонки була її низька ціна.

Мити підлогу старим одягом

Якщо річ зношувалась і втрачала товарний вигляд – їй давали нове життя в статусі ганчірки. Штани, футболки, сорочки та багато іншого одягу – усе це чудово підходило для миття підлоги. І з кожним разом таких речей ставало все більше. Але зараз у цьому немає ніякої потреби, адже існує багато компактних швабр, які чудово можуть впоратись з прибиранням ідеально і не займають багато місця.

Звичка нічого не викидати, збирати на кухні непотріб

Різноманітні скляночки, контейнери, коробочки, пакети – в часи СРСР на кожній кухні такого "добра" було більш ніж достатньо. Усе це зберігалось з метою економії. Люди були переконані, що велика кількість різноманітних речей та дрібничок – ознака заощадливості та комфортного життя. Але зараз навпаки більше цінується простір у домі, звільнення від зайвого сміття.

Джерело: Обозреватель

Є секрет! Як приготувати сирники, як у ресторані - пишні та високі

неділя, 23 лютий 2025, 11:07

Якщо ви хочете приготувати смачний, але корисний сніданок, вам варто звернути увагу на сирники. Ідеальний смак приготовленого сиру мало кого залишить байдужим, передають Патріоти України. Найчастіше основна складність полягає в тому, щоб приготувати пи...

Візьміть на замітку! Вчені назвали сніданок, який покращує роботу мозку

неділя, 23 лютий 2025, 10:44

Вчені з Університету Редінга назвали сніданок, який покращує роботу мозку. Дослідження показало, що ранкова трапеза повинна містити 50 грамів волоських горіхів, передають Патріоти України. Експерти запевняють, що споживання волоських горіхів, змішаних ...