Не заважайте собі жити: ТОП-3 кухонних звичок родом із СРСР, яких варто позбутися

Умови СРСР сформували в суспільства багато досить специфічних звичок. Усі вони виникали через складне матеріальне становище й особливий менталітет. Це ми інколи відчуваємо й досі, особливо в побуті. Патріоти України пропонують вашій увазі добірку з трьох дивних кухонних звичок СРСР, яких нам зараз потрібно позбутися.

Стелити клейонку на стіл

У часи СРСР, навіть якщо в інтер'єр таке дизайнерське рішення абсолютно не вписувалось, на кухонному столі завжди була клейонка. Така скатертина дуже легко витирається, а також щільно прилягає до столу. Але найбільшою перевагою клейонки була її низька ціна.

Мити підлогу старим одягом

Якщо річ зношувалась і втрачала товарний вигляд – їй давали нове життя в статусі ганчірки. Штани, футболки, сорочки та багато іншого одягу – усе це чудово підходило для миття підлоги. І з кожним разом таких речей ставало все більше. Але зараз у цьому немає ніякої потреби, адже існує багато компактних швабр, які чудово можуть впоратись з прибиранням ідеально і не займають багато місця.

Звичка нічого не викидати, збирати на кухні непотріб

Різноманітні скляночки, контейнери, коробочки, пакети – в часи СРСР на кожній кухні такого "добра" було більш ніж достатньо. Усе це зберігалось з метою економії. Люди були переконані, що велика кількість різноманітних речей та дрібничок – ознака заощадливості та комфортного життя. Але зараз навпаки більше цінується простір у домі, звільнення від зайвого сміття.

Джерело: Обозреватель

Варто знати! У якій воді потрібно прати білий одяг, щоб вивести плями

понеділок, 9 червень 2025, 19:56

Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...