Небезпечні святкові страви: Лікарі розповіли, чого варто уникати, та запропонували альтернативи

У святковий сезон багато хто з нас оточений спокусливими ласощами та напоями. Обсяги святкових продуктів, часом, можуть здаватися викликом нашому шлунку. Про те, як деякі медичні працівники справляються з цими поблажками, пропонуючи цінні поради для тих, хто хоче насолодитися святами, не перестараючись, пише The New York Post, передають Патріоти України.

.Джеймі Девіс, професорка дієтології, пропонує просту, але ефективну заміну святковим коктейлям. Замість висококалорійних алкогольних напоїв вона рекомендує змішувати газовану воду з невеликою кількістю міцного алкоголю, гарніруючи їх фруктами. Ця альтернатива дає змогу скоротити кількість цукру, не жертвуючи при цьому святковим настроєм.

Солодкі напої, такі як газована вода і спортивні напої — велике "ні" для Девіс, яка з гумором зазначає, що з'їсти батончик "Снікерс" може бути кращим вибором, ніж випити півлітра коли. Це порівняння підкреслює приховані цукри в багатьох популярних напоях.

Анхель Планеллс, лікар-дієтолог із Сіетла, застерігає від продуктів із високим вмістом натрію, таких як м'ясні консерви та консервовані супи. Він радить ставитися до цих продуктів як до випадкових поблажок, а не як до постійного раціону харчування, підкреслюючи важливість поміркованості.

Лорен Ау, ще одна експертка з харчування, віддає перевагу середземноморському стилю харчування, багатому на оливкову олію, морепродукти, курку і тофу. Ця дієта відома своїми корисними для серця жирами і збалансованим підходом до харчування.

Докторка Лінда Шіуе, терапевтка, підкреслює, що важливо бути уважним до етикеток. Вона уникає продуктів з хімічними добавками і консервантами, спираючись на свіжі продукти. Її думка зрозуміла: овочі можуть бути смачними, якщо їх правильно приготувати і приправити, перетворивши їх із несмачного гарніру на кулінарну зірку вечора.

Ці рекомендації ґрунтуються на наукових даних. Дослідження засвідчили, що надмірне споживання цукру і солі може призвести до таких проблем зі здоров'ям, як високий кров'яний тиск, запалення, збільшення ваги, діабет і жирова хвороба печінки. Американська асоціація серця пропонує обмежити споживання натрію до 2 300 мг на день (приблизно одна чайна ложка кухонної солі), а цукру — не більш як 9 чайних ложок на день для чоловіків і 6 для жінок.

Головна думка цих експертів у галузі охорони здоров'я проста і полягає в дотриманні балансу. Лаура Беллоуз з Корнельського університету так сформулювала цю думку: "Немає поганих продуктів, є тільки погані обсяги їх споживання". У цей святковий сезон потрібно робити більш розумний вибір і насолоджуватися ласощами в міру, кажуть експерти. Чи то легкі коктейлі, чи то менш солодкі закуски, чи то більш поживні страви — невеликі зміни можуть призвести до більш здорового і приємного відпочинку.

Секрет господинь! Що зробити, щоб котлети не прилипали до сковороди

понеділок, 20 січень 2025, 9:12

При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...

Народні прикмети на 20 січня. Зимовий м'ясоїд. Традиції та забобони

понеділок, 20 січень 2025, 7:05

Православна церква України 20 січня за новим стилем вшановує пам'ять вірменського священика і пророка Євфимія Великого. За старим стилем 20 січня відзначають Собор Іоанна Хрестителя або по-народному - Іванів день. . Цей день здавна вважається небезпе...