Негайно їх вимкніть! Названо прилади, які роблять ваш дім влітку ще теплішим

У спекотні літні дні підтримувати прохолоду в будинку чи у квартирі можна навіть без кондиціонера. Мало хто знає, що звична побутова техніка може погіршити ситуацію. Деякі прилади роблять дім влітку теплішим. Які прилади виділяють тепло та що слід вимкнути влітку, щоб охолодити приміщення, розповіло видання Express, передають Патріоти України.

Прилади, які потрібно підключати до розеток, як правило, виробляють певний рівень тепла, який є достатнім для того, щоб ще більше підвищити температуру в кімнаті. Особливо мова йде про невеликі кімнати з невисоким рівнем вентиляції.

Аллан Рейд, генеральний директор і експерт із нерухомості в Art Windows and Doors, наголосив, що слід "уникати електроніки, що поглинає енергію" – це допоможе зберегти прохолоду в домі.

"Використання електроніки, наприклад телевізора чи комп’ютера, споживає значну кількість електроенергії, особливо якщо техніка увімкнена протягом тривалого часу", – наголосив Рейд.

Таким чином, у спеку краще або вмикати їх на короткий період або взагалі не вмикати.

Кріс Най, експерт із нерухомості Your Overseas Home, додав, що підключена техніка генерує тепло, навіть якщо вона вимкнена або не використовується.

Він радить вимикати з мережі наступні прилади:

  • тостери;
  • чайники;
  • комп’ютери;
  • музичні центри;
  • телевізори.

Що стосується великої побутової техніки, наприклад пральних машин, Кріс рекомендує намагатися використовувати їх лише вночі – звісно ж, якщо шум не буде заважати сусідам у багатоквартирному будинку.

Посудомийні машини також варто вмикати на ніч. У якості приємного бонусу це дозволить заощадити на рахунках за електроенергію.

Лампи розжарювання, що, за словами експерта, "витрачають величезну кількість своєї енергії на тепло, яке вони випромінюють", варто замінити на компактні люмінесцентні лампи.

Колетт Томан, дизайнерка інтер'єрів у Make My Blinds, запропонувала не заряджати гаджети в ночі, якщо в кімнаті занадто спекотно, оскільки вони випромінюють тепло, яке ще більше підвищить температуру. Краще ставити телефон на зарядку рано вранці.

До речі, всі знають, що у влітку варто пити багато води, спати з відчиненими вікнами та обирати одяг з натуральних тканин. Але є і менш очевидні поради. Наприклад, у пікові години спеки краще відмовитися від морозива та спаржі. Також експерти не радять робити певні косметичні процедури.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...