Неймовірна користь огірків, про яку ви не знали: Кому потрібно терміново включити в раціон

Свіжі огірки багаті всіма корисними мінералами, які необхідні для кожного з нас. Багато хто вважає огірки занадто водянистими та помилково виключає їх зі свого раціону, передають Патріоти України.

Користь огірків неймовірна. В овочі міститься магній, калій та фосфор. Також огірки активно застосовують в косметології.

Скільки можна їсти огірків в день

Як кажуть багато експертів та підкреслюють медики, огірки можна вживати в своєму раціоні кожен день. Для хорошого травлення можна з'їдати до 3 свіжих огірків. Експерти з правильного харчування відзначають, що огірки можуть замінити навіть одне 20-хвилинне тренування.

Які огірки не можна їсти

За словами фахівцем, огірки протипоказані людям із захворюванням шлунка та проблемами шлунково-кишкового тракту. Малосольні огірки не можна вживати в їжу гіпертонікам. Солоні огірки не можна їсти людям з підвищеною кислотністю.

Кому не можна їсти огірки кожен день:

  • при виразці
  • при гастриті.

Користь огірків для жінок

Мало хто знає, але огірки несуть неймовірну користь для жінок. Вони допомагають уповільнити старіння та добре впливають на еластичність шкіри. Тому багато світових косметологічних брендів почали застосовувати огірковий сік в своїй продукції. Огірки добре відновлюють обмін речовин у жінок.

Чим небезпечні огірки

Огірки несуть небезпеку тільки тим, у кого існує проблеми, про які ми писали вище. Також свіжі огірки можуть принести шкоду, якщо їх їсти на ніч. Ви можете відчути здуття живота на ранок та опухлість. А цьому матеріалі розповімо вам рецепт дивовижної закуски з огірків і меду, яка підкорить ваших близьких.

Смачна закуска з огірків за 2 хвилини - рецепт

Вам потрібно:

  • Огірки - 10 шт
  • Мед
  • Оливкова олія

Огірки добре помити та почистити.

2 столові ложки меду змішати з 3 чайними ложками оливкової олії.

Огірки порізати кружками, залити медом та оливковою олією.

Посолити, добре перемішати та прикрасити зеленню.

Такий огірковий салат добре поєднується з м'ясом та молодою картоплею.

Треба лише чотири інгредієнти! Вершковий торт без випічки за 30 хвилин

субота, 4 травень 2024, 6:12

Такий смачний торт можна готувати дуже часто. Ви спитаєте чому? Тому що він готується елементарно швидко, а для приготування потрібно лише чотири основних компоненти. Можете навіть не зізнаватись гостям, що на торт ви витратили всього пів години, пере...

Не варто обмежуватись вівсянкою та гречкою: Назвали кашу, яку найкорисніше їсти вранці

субота, 4 травень 2024, 5:40

Всі, хто цікавиться здоровим харчуванням, знають про користь вживання зранку каш з вівсяної чи гречаної крупи, котрі українці їдять з давніх давен. Однак є принаймні ще одна відносно нова для нашого ринку, але вже достатньо поширена і досить бюджетна к...