Куряче філе - універсальний продукт, який можна приготувати на
будь-який смак. Якщо варена грудка вже набридла, пора б приготувати щось
більш цікаве. Те, що будуть їсти із задоволенням і чоловік, і діти, передають Патріоти України.
Сьогодні ми
розповімо як запекти курячий рулет в духовці. Це найкраща альтернатива
магазинним ковбасам, як мінімум, тому що ти знаєш, з чого готуєш рулет.
Курячі
рулети готують по-різному. Хтось робить відбивні і начиняє їх грибами,
сиром, зеленню, а хтось просто любить запечене соковите м'ясце. Ми
приготуємо простий курячий рулет без начинки. Повір, від цього він
гіршим не стане. Соковитий рулет з ароматними спеціями прекрасний як в
гарячому вигляді, так і в якості холодної закуски.
Інгредієнти:
- 1,5 кг курячого м'яса
- 150 мл курячого бульйону
- 1,5 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. паприки
- 0,5 ч. л. чорного перцю
- 1 ч. л. сушеного часнику
- 0,5 ч.л. каррі
- 0, 5 ч. л. коріандру
Приготування:
- Вигідніше
для рулету купувати цілу курку і обробляти її вдома Тим більше, що
знадобиться куряча шкірка для рулету. Так що відділи обережно шкірку і
відклади в сторону, відділи м'ясо від кісток.
- Курячі кістки
відправ в каструлю, залий водою і звари курячий бульйон. Він готується
30-45 хвилин. Туди можна додати лавровий лист і перець горошком для
аромату.
- Наріж куряче м'ясо маленькими шматочками товщиною 0,5-1 см. Нарізане м'ясо злегка відбий плоскою стороною ножа.
- Коли
курячий рубаний фарш готовий, переклади його в глибоку ємність. Посоли і
додай спеції до м'яса: коріандр, паприку, сушений часник, каррі.
- Додай
до м'ясного фаршу 150 мл курячого бульйону з кісток. Перемішай м'ясо
ложкою, потім вимішуй його руками протягом 5 хвилин, щоб фарш ввібрав
всю рідину.
- Накрий готовий фарш харчовою плівкою і відправ його
в холодильник на 2-3 години. Найкраще готувати рулет з вечора, тоді
можна залишити фарш на всю ніч маринуватися в спеціях.
- Рукав
для випікання відріж довжиною 1 м. Розріж його з одного боку і розклади
уздовж. З краю виклади рівним прямокутником курячі шкурки. На них
виклади курячий фарш зі спеціями.
- Обережно загорни за допомогою
плівки ковбаску. Щільно загортай курячий рулет в рукав для випікання.
По краях і по периметру зав'яжи ковбаску міцною ниткою.
- Виклади
курячий рулет на деко і випікай в духовці при 180 градусах 1,5 години.
Можна відварити в каструлі протягом 1 години після закипання води.
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...