Неймовірна смакота! Фантастичні листкові рулети з яблуками - хрусткі і при цьому ніжні

Такої випічки завжди бракує! Неймовірно листкові, хрусткі і при цьому ніжні рулети з яблуками! Вершкового масла для листкового тіста знадобиться мінімум, рецепт дуже класний! Дивіться і пробуйте на здоров'я! Тепер ви знаєте, куди подіти яблука, передають Патріоти України.

Інгредієнти

тісто:

  • борошно — 500 гр.
  • молоко — 250-300 мл.
  • дріжджі пресовані — 10 гр.
  • цукор — 1 ч.лож.
  • сіль — щіпка
  • вершкове масло — 1 ст.лож.

начинка:

  • яблука — 4-5 шт.
  • цукор — 2 ст.лож.
  • вершкове масло (м'яке) — 40 гр.
  • кукурудзяна мука — 3-4 ст.лож.
  • жовток для змащування

Приготування

1. Опару для цього тесту робимо як зазвичай, в 500 грамів борошна додаємо 250 мілілітрів теплого молока і 10 грамів пресованих дріжджів (якщо пресованих дріжджів у вас немає можна взяти 4 грамів сухих), ще столову ложку цукру і трохи перемішуємо рідкі інгредієнти, залишаємо на 15 хвилин для активації дріжджів.

2. Додаємо в тісто сіль, столову ложку м'якого вершкового масла і замішуємо тісто. Спочатку ложкою, а потім руками. Дивіться уважно, якщо потрібно додати рідини — то додаєте, борошно у всіх різне. Тісто виходить трохи щільніше ніж звичайне дріжджове, воно звичайно теж дуже м'яке і податливе і навіть не липне до столу. Укладаємо в чашку накриваємо рушником або плівкою і дамо постояти хвилин 40-60.

3. Для начинки візьмемо 4-5 яблук і поріжемо їх кубиками.

4. Зробимо трішечки карамельки. Для цього на сковороді столову ложку вершкового масла розплавляємо разом з двома столовими ложками цукру. Коли цукор перетворився майже в карамель, додаємо яблука. Періодично перемішуємо. Під час готування, яблука дають сік, карамель розчиняється і шматочків вже не буде.

5. За цей час тісто вже постояло і піднялося, дістаємо його і злегка обминаємо. Тісто ділимо на 6 частин, кожну частину підкочуємо в кульку, змащуємо вершковим маслом, накриваємо плівкою і залишимо все на столі хвилин на 10.

6. Розкачуємо тісто якомога тонше. Змащуємо маслом і посипаємо кукурудзяною мукою. Звертаємо тісто шарами в булочку, так робимо з кожним шматочком, а потім розкачуємо. Для краси з одного боку зробити невеликі надрізи.

7. Ділимо яблука на шість частин і розподіляємо по тісту, залишаємо один край вільним від начинки. Закручуємо, виходить батончик.

8. 1 жовток, столову ложку молока гарненько розмішати і змастити батони. Посипаємо маком для краси.

9. Випікаємо при температурі 180-200 градусів хвилин 30, але орієнтуйтеся на свою духовку.

Подробиці дивіться в короткому відео.

Смачного!

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...