
Такої випічки завжди бракує! Неймовірно листкові, хрусткі і при цьому ніжні рулети з яблуками! Вершкового масла для листкового тіста знадобиться мінімум, рецепт дуже класний! Дивіться і пробуйте на здоров'я! Тепер ви знаєте, куди подіти яблука, передають Патріоти України.
Інгредієнти
тісто:
начинка:
Приготування
1. Опару для цього тесту робимо як зазвичай, в 500 грамів борошна додаємо 250 мілілітрів теплого молока і 10 грамів пресованих дріжджів (якщо пресованих дріжджів у вас немає можна взяти 4 грамів сухих), ще столову ложку цукру і трохи перемішуємо рідкі інгредієнти, залишаємо на 15 хвилин для активації дріжджів.
2. Додаємо в тісто сіль, столову ложку м'якого вершкового масла і замішуємо тісто. Спочатку ложкою, а потім руками. Дивіться уважно, якщо потрібно додати рідини — то додаєте, борошно у всіх різне. Тісто виходить трохи щільніше ніж звичайне дріжджове, воно звичайно теж дуже м'яке і податливе і навіть не липне до столу. Укладаємо в чашку накриваємо рушником або плівкою і дамо постояти хвилин 40-60.
3. Для начинки візьмемо 4-5 яблук і поріжемо їх кубиками.
4. Зробимо трішечки карамельки. Для цього на сковороді столову ложку вершкового масла розплавляємо разом з двома столовими ложками цукру. Коли цукор перетворився майже в карамель, додаємо яблука. Періодично перемішуємо. Під час готування, яблука дають сік, карамель розчиняється і шматочків вже не буде.
5. За цей час тісто вже постояло і піднялося, дістаємо його і злегка обминаємо. Тісто ділимо на 6 частин, кожну частину підкочуємо в кульку, змащуємо вершковим маслом, накриваємо плівкою і залишимо все на столі хвилин на 10.
6. Розкачуємо тісто якомога тонше. Змащуємо маслом і посипаємо кукурудзяною мукою. Звертаємо тісто шарами в булочку, так робимо з кожним шматочком, а потім розкачуємо. Для краси з одного боку зробити невеликі надрізи.
7. Ділимо яблука на шість частин і розподіляємо по тісту, залишаємо один край вільним від начинки. Закручуємо, виходить батончик.
8. 1 жовток, столову ложку молока гарненько розмішати і змастити батони. Посипаємо маком для краси.
9. Випікаємо при температурі 180-200 градусів хвилин 30, але орієнтуйтеся на свою духовку.
Подробиці дивіться в короткому відео.
Смачного!
Домашні свинячі відбивні можуть бути сухими та щільними, або ж соковитими й ніжними, як у бабусі. Секрет ідеальної текстури криється в одному простому трюку, пов’язаному з паніруванням, передають Патріоти України. Багато господинь зосереджуються на спе...
Християни східного обряду 13 грудня за новим стилем (26 грудня за старим) згадує пам'ять святих мучеників Євстратія, Євгена, Авксентія, Ореста, Мардарія, які постраждали за віру в Христа в III-IV століттях, а також преподобного Мардарія, затворника Ки...