Неймовірна смакота! Фантастичні листкові рулети з яблуками - хрусткі і при цьому ніжні

Такої випічки завжди бракує! Неймовірно листкові, хрусткі і при цьому ніжні рулети з яблуками! Вершкового масла для листкового тіста знадобиться мінімум, рецепт дуже класний! Дивіться і пробуйте на здоров'я! Тепер ви знаєте, куди подіти яблука, передають Патріоти України.

Інгредієнти

тісто:

  • борошно — 500 гр.
  • молоко — 250-300 мл.
  • дріжджі пресовані — 10 гр.
  • цукор — 1 ч.лож.
  • сіль — щіпка
  • вершкове масло — 1 ст.лож.

начинка:

  • яблука — 4-5 шт.
  • цукор — 2 ст.лож.
  • вершкове масло (м'яке) — 40 гр.
  • кукурудзяна мука — 3-4 ст.лож.
  • жовток для змащування

Приготування

1. Опару для цього тесту робимо як зазвичай, в 500 грамів борошна додаємо 250 мілілітрів теплого молока і 10 грамів пресованих дріжджів (якщо пресованих дріжджів у вас немає можна взяти 4 грамів сухих), ще столову ложку цукру і трохи перемішуємо рідкі інгредієнти, залишаємо на 15 хвилин для активації дріжджів.

2. Додаємо в тісто сіль, столову ложку м'якого вершкового масла і замішуємо тісто. Спочатку ложкою, а потім руками. Дивіться уважно, якщо потрібно додати рідини — то додаєте, борошно у всіх різне. Тісто виходить трохи щільніше ніж звичайне дріжджове, воно звичайно теж дуже м'яке і податливе і навіть не липне до столу. Укладаємо в чашку накриваємо рушником або плівкою і дамо постояти хвилин 40-60.

3. Для начинки візьмемо 4-5 яблук і поріжемо їх кубиками.

4. Зробимо трішечки карамельки. Для цього на сковороді столову ложку вершкового масла розплавляємо разом з двома столовими ложками цукру. Коли цукор перетворився майже в карамель, додаємо яблука. Періодично перемішуємо. Під час готування, яблука дають сік, карамель розчиняється і шматочків вже не буде.

5. За цей час тісто вже постояло і піднялося, дістаємо його і злегка обминаємо. Тісто ділимо на 6 частин, кожну частину підкочуємо в кульку, змащуємо вершковим маслом, накриваємо плівкою і залишимо все на столі хвилин на 10.

6. Розкачуємо тісто якомога тонше. Змащуємо маслом і посипаємо кукурудзяною мукою. Звертаємо тісто шарами в булочку, так робимо з кожним шматочком, а потім розкачуємо. Для краси з одного боку зробити невеликі надрізи.

7. Ділимо яблука на шість частин і розподіляємо по тісту, залишаємо один край вільним від начинки. Закручуємо, виходить батончик.

8. 1 жовток, столову ложку молока гарненько розмішати і змастити батони. Посипаємо маком для краси.

9. Випікаємо при температурі 180-200 градусів хвилин 30, але орієнтуйтеся на свою духовку.

Подробиці дивіться в короткому відео.

Смачного!

Не залишає розводів! Названо новий спосіб фарбування нігтів лаком - ви здивуєтеся

середа, 19 січень 2022, 17:42

Майстер манікюру показала простий і легкий спосіб фарбування нігтів лаком. Новий спосіб не тільки заощадить ваш час, але ще і не залишить розводів на нігтях і не забруднить шкіру навколо, передають Патріоти України. Насправді все просто. Нанесіть крапл...

Їх не можна зберігати поруч! Продукти, які швидко псуються, якщо лежать на одній полиці холодильника

середа, 19 січень 2022, 17:15

Якщо продукти куплені недавно, але вже починають псуватися - досвід цей не з приємних. Можливо, у всьому винен неправильний вибір місця. Існують продукти, які вкрай недоцільно тримати на одній полиці, передають Патріоти України. Риба і м'ясо. Рибу,...