Горіховий Спас відзначається в Україні 29 серпня. Напередодні цього дня прийнято готувати страви, які містять горіхи. Це може бути хліб, пироги, млинці, коржі ... Але найулюбленішою випічкою здавна вважається яблучний штрудель, в який можна додавати будь-які горіхи, родзинки, сухофрукти, і пригощати всіх гостей смачними ласощами, передають Патріоти України.
Інгредієнти
Для тіста:
Для начинки:
Для тіста змішуємо всі інгредієнти міксером, додаючи поступово просіяне борошно. Воно повинно вийти еластичним. Готове тісто для штруделя відкладаємо на 30 хвилин.
У цей час готуємо начинку. Яблука дрібно нарізаємо прямо зі шкіркою, але видаливши серцевину. Додаємо заздалегідь замочені у воді і висушені родзинки і подрібнений мигдаль, ваніль, розтоплене вершкове масло, панірувальні сухарі, 1 білок. Поливаємо начинку для яблучного штруделя лимонним соком і гарненько її перемішуємо.
Розкачуємо з тіста тонкий корж і тягнемо його в різні боки, поки тісто не буде максимально тонким, але при цьому стежте, щоб воно не порвалося.
Покладіть корж на дошку, припорошену борошном, покладіть зверху на тісто начинку, відступивши від краю по 3 сантиметри.
Повільно завертайте тісто, звернувши його в рулет. Краї щільно защипайте, перекладіть штрудель на деко, застелене папером для випічки.
Зробіть в яблучному штрудель надрізи, щоб тісто не здулося, і змастіть його зверху збитим яєчним жовтком. Зверху штрудель можна посипати мигдальною крихтою.
Випікатися штрудель буде 35-40 хвилин до золотистого кольору при температурі 180 -200 градусів. Перед подачею яблучний штрудель посипте цукровою пудрою, нарізавши його на порції.
Смачного!
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...