Горіховий Спас відзначається в Україні 29 серпня. Напередодні цього дня прийнято готувати страви, які містять горіхи. Це може бути хліб, пироги, млинці, коржі ... Але найулюбленішою випічкою здавна вважається яблучний штрудель, в який можна додавати будь-які горіхи, родзинки, сухофрукти, і пригощати всіх гостей смачними ласощами, передають Патріоти України.
Інгредієнти
Для тіста:
Для начинки:
Для тіста змішуємо всі інгредієнти міксером, додаючи поступово просіяне борошно. Воно повинно вийти еластичним. Готове тісто для штруделя відкладаємо на 30 хвилин.
У цей час готуємо начинку. Яблука дрібно нарізаємо прямо зі шкіркою, але видаливши серцевину. Додаємо заздалегідь замочені у воді і висушені родзинки і подрібнений мигдаль, ваніль, розтоплене вершкове масло, панірувальні сухарі, 1 білок. Поливаємо начинку для яблучного штруделя лимонним соком і гарненько її перемішуємо.
Розкачуємо з тіста тонкий корж і тягнемо його в різні боки, поки тісто не буде максимально тонким, але при цьому стежте, щоб воно не порвалося.
Покладіть корж на дошку, припорошену борошном, покладіть зверху на тісто начинку, відступивши від краю по 3 сантиметри.
Повільно завертайте тісто, звернувши його в рулет. Краї щільно защипайте, перекладіть штрудель на деко, застелене папером для випічки.
Зробіть в яблучному штрудель надрізи, щоб тісто не здулося, і змастіть його зверху збитим яєчним жовтком. Зверху штрудель можна посипати мигдальною крихтою.
Випікатися штрудель буде 35-40 хвилин до золотистого кольору при температурі 180 -200 градусів. Перед подачею яблучний штрудель посипте цукровою пудрою, нарізавши його на порції.
Смачного!
Отруєння полуницею, обробленою хімікатами (наприклад, пестицидами або нітратами), може проявитися вже через 30 хвилин – 2 години після вживання. Перші симптоми залежать від виду хімікатів, але найпоширеніші такі, передають Патріоти України..
Ось найпоширеніші міфи про схуднення, в які досі вірять багато людей — але які не мають наукового підґрунтя або давно спростовані, передають Патріоти України. Правда: Вуглеводи — джерело енергії. Важливо вибирати правильні: цільнозернові продукти, ово...