Смажена картопля – культовий фаст-фуд, який далеко не всім вдається приготувати. Часто, вона виходить м'якою, без скоринки або занадто жирною. Але, насправді, все досить просто, передають Патріоти України.
Що потрібно зробити з картоплею, щоб вона була хрусткою та рум'яною
- Велика кількість крохмалю заважає утворенню хрусткої скоринки, тому овоч потрібно помістити на 40-60 хвилин у холодну воду.
- Потім рідину потрібно злити, а продукт обов'язково висушити паперовим або таканинним рушником. Якщо вологу картоплю кидати в розігріту олію, жир буде активно бризгатись – є ризик отримати опіки.
- В сковорідці повинно бути достатньо олії для того, щоб картопля повністю була в неї занурена. Також, олію попередньо потрібно прогріти декілька хвилин на сухій сковорідці. Краще використовувати посуд з антипригарним покриттям.
- Одразу всю кількість нарізаного овочу не варто поміщати на сковорідку. Краще викладати невеликими порціями, щоб вистачало закрити дно.
- Під час приготування не накривати картоплю кришкою, додавати сіль, перець та приправи вже після того, як утвориться скоринка.
- Для того, щоб не було зайвого жиру, картоплю потрібно діставати з олії шумівкою.
ТОП-3 соуси до картоплі
Соус з огірками
Інгредієнти:
- майонез – 3-4ст.л
- сметана – 3-4 ст.л
- зелень за смаком
- огірки свіжі або мариновані –1 шт
- сухий часник – за смаком
- перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізати огірок та змішати з рештою інгредієнтів.
Гірчично-сметанний соус
Інгредієнти:
- сметана – 4 ст.л
- майонез – 2-3 ст.л
- гірчиця – 2-3 ст.л
- соєвий соус –1-2 ст.л
- кріп – за смаком
- лимонний сік – за смаком
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Кріп подрібнити, змішати всі інгредієнти
Соус тар-тар
Інгредієнти:
- сметана – 4 ст.л
- часник – 2 зубчики
- огірок малосольний – 1-2 шт
-
кріп – за смаком
- сіль – за смаком
- гірчиця – 1 ч.л
Спосіб приготування:
- Огірок потерти або дрібно порізати.
- Часник подрібнити через прес.
- Все перемішати.
Якщо у вас не має алергії, кисломолочні продукти, особливо кефір та йогурт, можуть бути корисними для кишківника. А при непереносності лактози також є шанс знайти альтернативу, але краще попередньо проконсультуватися з гастроентерологом, передають Патр...
Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...