Неймовірна смакота! Як правильно закрити маслюки на зиму: Домашній рецепт маринованих грибів

Мариновані маслюки чудово смакують як на буденному столі, так і на святковому. Вони легкі у приготуванні та не потребують особливих вмінь кулінарії, зазначають Патріоти України.

Все, що вам знадобиться для смачної консервації, то 60 хвилин вашого часу й бажання приготувати смакоту, а отримаєте 3-4 порції страви.

Інгредієнти:

  • маслюки;
  • часник;
  • кріп;
  • лавровий лист;
  • чорний перець горошком;
  • духмяний перець;
  • гвоздика.

Маринад на літрову банку:

  • 1 ст. л. солі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1,5 ст. л. оцту.

Приготування:

  • Зніміть з грибів шкірку та відваріть їх у воді протягом 30 хвилин.
  • Промийте маслюки під проточною водою та відправте варитися ще на 15 хвилин.
  • Додайте до них кріп, сіль та цукор, влийте оцет.
  • В заздалегідь простерилізовані банки викладіть нарізаний часник та спеції.
  • Залийте банки маринадом з грибами.
  • Закрийте банки з маслюками гарячими кришками та переверніть догори дном.
  • Накрийте теплим рушником та залишіть охолоджуватися при кімнатній температурі.
  • Зберігайте мариновані гриби в темному та прохолодному місці.
  • Подавайте маслюки на стіл як окрему страву, рясно посипавши нарізаною ріпчастою цибулькою.

    Не робіть помилок! Де не можна ставити живу ялинку - швидко обсиплеться

    четвер, 11 грудень 2025, 6:51

    У період новорічної підготовки більшість уже прикрашає домівку або планує встановлювати ялинку найближчими днями. Правильне місце для дерева має не менше значення, ніж вибір прикрас чи самої ялинки, передають Патріоти України. Невдале розташування може...

    Творять дива! ТОП-5 кімнатних рослин, які врятують вас від появи плісняви взимку

    четвер, 11 грудень 2025, 6:42

    Багато будинків борються з пліснявою протягом зимових місяців, особливо коли в кімнатах тепло та волого, а вікна залишаються закритими, щоб не пропускати холод. Кухні та ванні кімнати зазвичай страждають найбільше, на стінах та плитці утворюється конде...