Неймовірна смакота! Як правильно закрити маслюки на зиму: Домашній рецепт маринованих грибів

Мариновані маслюки чудово смакують як на буденному столі, так і на святковому. Вони легкі у приготуванні та не потребують особливих вмінь кулінарії, зазначають Патріоти України.

Все, що вам знадобиться для смачної консервації, то 60 хвилин вашого часу й бажання приготувати смакоту, а отримаєте 3-4 порції страви.

Інгредієнти:

  • маслюки;
  • часник;
  • кріп;
  • лавровий лист;
  • чорний перець горошком;
  • духмяний перець;
  • гвоздика.

Маринад на літрову банку:

  • 1 ст. л. солі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1,5 ст. л. оцту.

Приготування:

  • Зніміть з грибів шкірку та відваріть їх у воді протягом 30 хвилин.
  • Промийте маслюки під проточною водою та відправте варитися ще на 15 хвилин.
  • Додайте до них кріп, сіль та цукор, влийте оцет.
  • В заздалегідь простерилізовані банки викладіть нарізаний часник та спеції.
  • Залийте банки маринадом з грибами.
  • Закрийте банки з маслюками гарячими кришками та переверніть догори дном.
  • Накрийте теплим рушником та залишіть охолоджуватися при кімнатній температурі.
  • Зберігайте мариновані гриби в темному та прохолодному місці.
  • Подавайте маслюки на стіл як окрему страву, рясно посипавши нарізаною ріпчастою цибулькою.

    Ефект приємно здивує! ТОП-4 заспокійливі чаї, які знімають напруження та борються з нервозністю

    субота, 19 квітень 2025, 11:56

    Гаряча чашка чаю може не лише створити відчуття спокою, а й реально знизити рівень тривожності завдяки активним сполукам у його складі. Хоча люди використовують чай для заспокоєння століттями, наука лише зараз підтверджує його вплив на психічне здоров’...

    Не робіть помилок! Чому домашня випічка кришиться

    субота, 19 квітень 2025, 8:34

    Приготування домашньої випічки – це справжнє мистецтво, яке вимагає уваги до деталей та дотримання певних правил. Однак, навіть досвідчені господині іноді стикаються з проблемою, коли булочки чи пироги виходять сухими та крихкими, передають Патріоти Ук...