Неймовірна смакота! Як приготувати домашній кетчуп із додаванням яблук: Покроковий рецепт

Багато господинь ламають голову, що приготувати з сезонних овочів. І якщо ви вже пробували робити заготовку для борщу, спробуйте приготувати домашній кетчуп з яблуками. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом, передають Патріоти України.

Інгредієнти: помідори (2 кг), цибуля ріпчаста (200 г), яблука (250 г), столовий оцет (80 мл), гвоздика (0,25 ч. л.), цукор (220 г), кухонна сіль (1 ст. л.), кориця (0,5 ч. л.), перець гострий мелений (2 ч. л.).

Приготування:

Помідори промиваємо під проточною водою, пропускаємо через соковижималку, щоб отримати чистий томатний сік.

Цибулю чистимо від лушпиння і ріжемо на кілька частин, яблука споліскуємо в воді, чистимо, вирізаємо серцевину і нарізаємо. Викладаємо цибулю і яблука в блендер і перемелюємо до однорідного стану.

Беремо велику каструлю, виливаємо в неї томатний сік і пюре з яблук та цибулі, також для гостроти можна додати перець чилі. Перемішуємо і ставимо тушкуватися на середній вогонь.

Коли маса закипить, додаємо цукор, сіль, оцет, гвоздику, корицю і мелений перець. Все ретельно перемішуємо і уварюємо кетчуп, постійно помішуючи. Зазвичай на цей процес йде близько двох годин.

Якщо ми плануємо закривати кетчуп на зиму, простерилізуємо банки і кришки. Банки найкраще взяти невеликого розміру - до 0,5 л. Промиваємо їх із содою в проточній воді, наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо в мікрохвильовку на найбільшу потужність на 5-7 хвилин. Кришки кип'ятимо у воді близько 8-10 хвилин.

Розливаємо гарячий кетчуп з яблуками в стерильні банки і закочуємо кришками. Потім перевертаємо їх догори дном і укутуємо в теплий плед або ковдру приблизно на добу - за цей час вони повинні охолонути. Згодом прибираємо в тепле прохолодне місце до зими. Подаємо ароматний кетчуп до м'ясних страв або до смаженої картоплі.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...