Урізноманітнити оладки з картоплі допомагають начинки та можливість запекти їх у глиняних горщиках з м'ясом, грибами чи ковбасками. Я поділюся рецептом приготування дерунів з грибами та вершковим соусом, передають Патріоти України.
1. Овочі очищаємо та миємо. Картоплю та цибулю натираємо на дрібній тертушці. Щоб злити з овочів зайву рідину, можна віджати їх руками або за допомогою марлі.
2. У миску до овочів вбиваємо 2 яйця, солимо, перчимо, додаємо борошно. Замішуємо тісто.
3. Смажимо деруни на олії. На добре розігріту пательню ложкою викладаємо картопляне тісто і розподіляємо його, формуючи круглу оладку. Обсмажуємо з обох боків на середньому вогні до золотистої скоринки.
4. Гриби нарізаємо та обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
5. Щоб приготувати вершковий соус для дерунів, розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Додаємо 1 ст. л борошна і добре перемішуємо. Потім вливаємо 200 мл рідких вершків. Солимо, перчимо і перемішуємо до однорідності. Доводимо суміш до кипіння та відставляємо з вогню.
6. На дно глиняного горщика викладаємо один-два деруни, зверху кладемо столову ложку смажених грибів і приправляємо соусом. Чергуємо так шари, наповнюючи горщик. Запікаємо в духовці 20 хвилин за температури 180°C.
Відеоверсія рецепту:
Смачного!
Перекопування - одна з фундаментальних діяльностей, яка визначає здоров'я рослин та врожайність у саду. Однак багато людей задаються питанням, чи завжди варто брати лопату та чи має значення час. Різниця між клумбою та городом очевидна, а також мають з...
Піца - страва, яку обожнюють у всьому світі. Але психологи запевняють: вибір начинки може розповісти про вас значно більше, ніж здається. Улюблена піца відображає темперамент, життєву позицію й навіть ставлення до людей, передають Патріоти України. «Ма...