
Урізноманітнити оладки з картоплі допомагають начинки та можливість запекти їх у глиняних горщиках з м'ясом, грибами чи ковбасками. Я поділюся рецептом приготування дерунів з грибами та вершковим соусом, передають Патріоти України.
1. Овочі очищаємо та миємо. Картоплю та цибулю натираємо на дрібній тертушці. Щоб злити з овочів зайву рідину, можна віджати їх руками або за допомогою марлі.
2. У миску до овочів вбиваємо 2 яйця, солимо, перчимо, додаємо борошно. Замішуємо тісто.
3. Смажимо деруни на олії. На добре розігріту пательню ложкою викладаємо картопляне тісто і розподіляємо його, формуючи круглу оладку. Обсмажуємо з обох боків на середньому вогні до золотистої скоринки.
4. Гриби нарізаємо та обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
5. Щоб приготувати вершковий соус для дерунів, розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Додаємо 1 ст. л борошна і добре перемішуємо. Потім вливаємо 200 мл рідких вершків. Солимо, перчимо і перемішуємо до однорідності. Доводимо суміш до кипіння та відставляємо з вогню.
6. На дно глиняного горщика викладаємо один-два деруни, зверху кладемо столову ложку смажених грибів і приправляємо соусом. Чергуємо так шари, наповнюючи горщик. Запікаємо в духовці 20 хвилин за температури 180°C.
Відеоверсія рецепту:
Смачного!
Мабуть, немає людини, яка б не користувалася телефоном щодня. Хоча смартфони мають схожу форму, ми тримаємо їх по-різному. Цей інтуїтивний спосіб може багато розповісти про риси вашої особистості, передають Патріоти України. Ви гнучкі, адаптивні та ефе...
Інтернет повний дивовижних домашніх засобів. Один із них - бананова шкірка, яка може допомогти позбутися головного болю та напруги всього за 15 хвилин, передають Патріоти України. Банани багаті на калій, магній, вітамін B6 та антиоксиданти. Шкірка, хоч...