Неймовірна смакота! Печемо вдома ароматний пиріг із ревенем: Класичний рецепт

Якщо ви не знаєте, що нового приготувати на сімейне чаювання, а такі пироги, як традиційний манник, вам вже порядком набридли, саме час звернути увагу на пиріг із ревенем. До того ж у цьому десерті є ідеальний баланс солодкого і кислого, передають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста: борошно (250 г), вершкове масло (100 г), яйця (1 шт.), цукор (60 г), розпушувач (1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: ревінь (500 г), цукор (200 г).

Інгредієнти для заливки: сметана (200 г), мигдаль (50 г), ванільний цукор (2 ч. л.), яйця (2 шт.), кориця (1 ч. л.).

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо, щоб воно було кімнатної температури. Розігріваємо духовку до 185-190°C. Ревінь чистимо, нарізаємо акуратними кубиками, засипаємо цукром і відставляємо на 15-30 хвилин. За цей час ревінь повинен пустити сік.

Тим часом змішуємо масло з цукром і одним яйцем. Ретельно перемішуємо масу, що утворилася, міксером. Просіваємо борошно і розпушувач в окремий посуд, потім додаємо їх в масляно-яєчну масу. Замішуємо тісто - воно повинно вийти м'яким і трохи липким. У процесі замішування можна трохи додати борошна.

Беремо форму для випічки, змащуємо її вершковим маслом і присипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо тісто у форму, розтягуючи його по всій поверхні. Потім розкладаємо на тісто начинку з ревеню і заливаємо все його соком.

Ставимо пиріг у розігріту духовку і випікаємо приблизно 35-40 хвилин. Тим часом готуємо заливку. Розбиваємо в миску 2 яйця, збиваємо їх вінчиком, потім додаємо сметану, ванільний цукор і корицю.

Мигдаль подрібнюємо ножем або в блендері, змішуємо з яєчно-сметанною масою. Все ретельно перемішуємо. Дістаємо пиріг з духовки, заливаємо його і ставимо ще на 15-20 хвилин доготовлюватись. Виймаємо і даємо йому охолонути. Перед подачею можна притрусити пиріг із ревеню цукровою пудрою.

Кава з кав'ярні може бути небезпечна влітку: як зрозуміти, що з напоєм щось не так

понеділок, 14 червень 2021, 16:22

Кава є світовим лідером серед продажів на вулиці. Напій популярний як взимку, так і влітку. Чашечка еспресо, латте, доппіо або капучіно може підбадьорити, а літній айс-кава освіжити. Але з напоєм, особливо з вуличної кав'ярні, потрібно бути обережніше....

З архіву ПУ. Як носити маску у спекотні дні і чи потрібна вона, - експерт

понеділок, 14 червень 2021, 10:00

Якщо ви задихаєтеся під маскою, це, ймовірно, тому, що вона затримує тепло всередині. Пандемія коронавірусу триває, але носити медичну маску стає все складніше через літню спеку. Експерти розповіли, чи варто носити маску і як це робити, повідомляють Па...