Якщо ви не знаєте, що нового приготувати на сімейне чаювання, а такі пироги, як традиційний манник, вам вже порядком набридли, саме час звернути увагу на пиріг із ревенем. До того ж у цьому десерті є ідеальний баланс солодкого і кислого, передають Патріоти України.
Інгредієнти для тіста: борошно (250 г), вершкове масло (100 г), яйця (1 шт.), цукор (60 г), розпушувач (1 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: ревінь (500 г), цукор (200 г).
Інгредієнти для заливки: сметана (200 г), мигдаль (50 г), ванільний цукор (2 ч. л.), яйця (2 шт.), кориця (1 ч. л.).
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виставляємо, щоб воно було кімнатної температури. Розігріваємо духовку до 185-190°C. Ревінь чистимо, нарізаємо акуратними кубиками, засипаємо цукром і відставляємо на 15-30 хвилин. За цей час ревінь повинен пустити сік.
Тим часом змішуємо масло з цукром і одним яйцем. Ретельно перемішуємо масу, що утворилася, міксером. Просіваємо борошно і розпушувач в окремий посуд, потім додаємо їх в масляно-яєчну масу. Замішуємо тісто - воно повинно вийти м'яким і трохи липким. У процесі замішування можна трохи додати борошна.
Беремо форму для випічки, змащуємо її вершковим маслом і присипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо тісто у форму, розтягуючи його по всій поверхні. Потім розкладаємо на тісто начинку з ревеню і заливаємо все його соком.
Ставимо пиріг у розігріту духовку і випікаємо приблизно 35-40 хвилин. Тим часом готуємо заливку. Розбиваємо в миску 2 яйця, збиваємо їх вінчиком, потім додаємо сметану, ванільний цукор і корицю.
Мигдаль подрібнюємо ножем або в блендері, змішуємо з яєчно-сметанною масою. Все ретельно перемішуємо. Дістаємо пиріг з духовки, заливаємо його і ставимо ще на 15-20 хвилин доготовлюватись. Виймаємо і даємо йому охолонути. Перед подачею можна притрусити пиріг із ревеню цукровою пудрою.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...