Неймовірна смакота! Печемо вдома ароматний пиріг із ревенем: Класичний рецепт

Якщо ви не знаєте, що нового приготувати на сімейне чаювання, а такі пироги, як традиційний манник, вам вже порядком набридли, саме час звернути увагу на пиріг із ревенем. До того ж у цьому десерті є ідеальний баланс солодкого і кислого, передають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста: борошно (250 г), вершкове масло (100 г), яйця (1 шт.), цукор (60 г), розпушувач (1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: ревінь (500 г), цукор (200 г).

Інгредієнти для заливки: сметана (200 г), мигдаль (50 г), ванільний цукор (2 ч. л.), яйця (2 шт.), кориця (1 ч. л.).

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо, щоб воно було кімнатної температури. Розігріваємо духовку до 185-190°C. Ревінь чистимо, нарізаємо акуратними кубиками, засипаємо цукром і відставляємо на 15-30 хвилин. За цей час ревінь повинен пустити сік.

Тим часом змішуємо масло з цукром і одним яйцем. Ретельно перемішуємо масу, що утворилася, міксером. Просіваємо борошно і розпушувач в окремий посуд, потім додаємо їх в масляно-яєчну масу. Замішуємо тісто - воно повинно вийти м'яким і трохи липким. У процесі замішування можна трохи додати борошна.

Беремо форму для випічки, змащуємо її вершковим маслом і присипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо тісто у форму, розтягуючи його по всій поверхні. Потім розкладаємо на тісто начинку з ревеню і заливаємо все його соком.

Ставимо пиріг у розігріту духовку і випікаємо приблизно 35-40 хвилин. Тим часом готуємо заливку. Розбиваємо в миску 2 яйця, збиваємо їх вінчиком, потім додаємо сметану, ванільний цукор і корицю.

Мигдаль подрібнюємо ножем або в блендері, змішуємо з яєчно-сметанною масою. Все ретельно перемішуємо. Дістаємо пиріг з духовки, заливаємо його і ставимо ще на 15-20 хвилин доготовлюватись. Виймаємо і даємо йому охолонути. Перед подачею можна притрусити пиріг із ревеню цукровою пудрою.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...