М’ясо, мариноване із зеленню та кислим соусом, займає важливе місце в традиційній кухні Ірану й Азербайджану. Розповідаємо, як приготувати пікантний кебаб з гранатом та спеціями, передають Патріоти України.
Для ніжного ароматного м’яса його варто маринувати в суміші свіжої зелені та гранатового соусу наршараб щонайменше 12 годин. Базилік, м’ята та петрушка відтворюють ароматичний та смаковий орнамент берегів Каспійського моря. Ці терпкі, злегка солодкі й ароматні інгредієнти є фірмовим поєднанням смаків у північно-іранській і азербайджанській кухнях.
Готувати страву можна з овочами, щоб отримати повноцінну трапезу. Подають кебаб з йогуртом, лавашем чи подібною випічкою, великою кількістю зелені. Часто також додають рис, овочі та молодий сир за смаком.
Для м’яса:
Для овочів:
Варіанти подачі:
Замаринуйте яловичину: наріжте м’ясо на шматочки 1,5 см, перекладіть у велику миску. Наріжте крупно 1 середню цибулину, а потім помістіть у кухонний комбайн.
Вичавіть 2 столові ложки соку лайма, додайте сік, 4 зубчики часнику, 1 склянку сирих волоських горіхів, базилік, м’яту, петрушку, соус, олію, сіль і перець у кухонний комбайн до цибулини. Збийте все до утворення кремової пасти, періодично зупиняючи та згрібаючи інгредієнти докупи.
Додайте пасту до м’яса і перемішуйте, поки воно добре не покриється маринадом. Накрийте кришкою та поставте в холодильник принаймні на 12 або до 24 годин.
Овочі та яловичина на м’ясо:
Якщо ви використовуєте дерев’яні шпажки для смажіння, замочіть шпажки у воді щонайменше на 30 хвилин.
Наріжте кільцями перець і цибулю, нанизайте на шпажки. Також покладіть нарізані крупними кільцями томати. Заправте овочі олією та сіллю та смажте на грилі до готовності. Коли овочі будуть майже готові, помістіть овочеві шпажки та помідори на більш прохолодну сторону гриля. Перекладіть готовий гарнір на тарілку і нещільно накрийте фольгою, щоб зберегти тепло.
Якщо ви використовуєте газовий гриль, збільшіть вогонь до 200 °C і дайте йому нагрітися протягом 5 хвилин. Покладіть шашлик на решітку, використовуючи гарячішу сторону вугільного гриля. Обсмажуйте м’ясо по 3−4 хвилини з кожного боку, поки воно не буде готове.
Подавайте кебаб з овочами і, за бажанням, рисом, йогуртом і зеленню. Смачного!
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...