Неймовірна смакота! Сало, зварене в пакеті - хитрий трюк для ідеальної закуски

Сало на столі є однією з найпоширеніших закусок. При цьому видів і способів його приготування просто безліч, передають Патріоти України.

Деякі люблять просте солоне сало, а деякі гурмани обожнюють ніжні шматочки добре прокопченого сала і навіть провареного. Разом з тим у багатьох виникає питання – чи шкідливо варити сало в пакеті.

Чим корисно варене сало

Багато хто знає про те, що сало є буквально джерелом важливих мікроелементів. У ньому можна знайти різні вітаміни і мікроелементи:

  • вітаміни А, D (омега-3, омега-6);
  • каротин;
  • ретинол;
  • токоферол;
  • селен;
  • кальцій;
  • магній;
  • марганець;
  • фосфор;
  • калій;
  • цинк;
  • натрій;
  • мідь.

Яке сало краще солоне або варене

Попри те, що смак у кожного свій, можна виділити відразу кілька основних правил, які важливо пам'ятати. Якщо стоїть вибір між салом вареним і копченим, то вибір краще віддати солоному.

При цьому відповідь досить проста – в разі варіння сала є ризик втратити всі корисні мікроелементи, який знищаться окропом. Водночас варто пам'ятати про те, що зловживати салом не можна - це надзвичайно калорійний продукт.

Як в пакеті зварити сало

Сало в пакеті можна приготувати на звичайній кухні. Для цього буде потрібно каструля, вода, сало, сіль і спеції.

Порядок дій:

  • шматок сала помістіть в пакет і герметично упакуйте, додавши сіль і спеції (за смаком);
  • помістіть пакет з салом в холодну воду і доведіть до кипіння;
  • пакет з салом кип'ятять не менше ніж годину на невеликому вогні (максимум до 2-2,5 годин);
  • не поспішайте відразу діставати, а дочекайтеся поки сало в пакеті охолоне в тій же воді;
  • після охолодження поставте сало в холодильник, після того, як продукт настоїться, поріжте готову закуску на шматочки і подавайте до столу.

Як зробити щоб сало було м'яким

Багато хто ставити собі питання, чи можна зробити жорстке сало м'яким. Є давній рецепт, який не зажадає великих зусиль.

Порядок дій:

  • в об'ємну посуд додайте кип'ячену, підсолену воду;
  • додайте цілий чорний перець-горошок, а також столову ложку меленого запашного перцю, не менше п'яти лаврових листів і 6 часточок дрібно нарубаного часнику;
  • жорсткий шматок сала залиште в отриманим розсолі і залиште настоюватися в холодильнику на три дні.

Це може здивувати! ТОП-10 вуглеводних продуктів, які не провокують набір зайвої ваги

субота, 18 січень 2025, 23:10

Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...

Дуже старять! Яких кольорів помади варто уникати жінкам після 40

субота, 18 січень 2025, 19:05

Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...