Неймовірна смакота! Запашне куряче філе в апельсиновому соусі в духовці

Ця страва зробить ваше звичне меню більш різноманітним. Її можна приготувати на вечерю у вихідний день або до святкового столу, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • куряче філе — 800 г;
  • апельсини — 2 шт.;
  • соєвий соус — 3 ст. л.;
  • мед — 1 ст. л.;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • улюблені приправи (можна взяти італійські або прованські);
  • сіль;
  • перець.

Приготування

  1. З одного апельсина знімаємо цедру.
  2. Тепер з цього ж апельсина вичавлюємо сік. Можна робити це руками, але краще, звичайно, скористатися відповідним пристроєм.
  3. Тепер у цей сік додаємо соєвий соус (3 столові ложки) і одну чайну ложку рідкого меду.
  4. А також додаємо приправи та цедру апельсина. Добре розмішуємо отриманий соус.
  5. Тепер у кожній половинці курячого філе робимо надрізи, щоб м'ясо добре просочилося соусом, укладаємо його у форму, поливаємо приготованим соусом, зверху додаємо нашаткований часник і кружечки апельсинів. Далі закриваємо все фольгою і прибираємо у духовку, добре розігріту до 180-200 градусів приблизно на 40 хвилин.
  6. Після цього страву можна діставати з духовки та подавати до гарніру.

Джерело: Ukr.Media

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...