Неймовірно апетитні курячі стегна з ароматним маринадом - рецепт для смачного барбекю

Курячі стегна - це неймовірно смачна та апетитна страва, яка поєднує ніжне м’ясо курки з ароматним маринадом та свіжими шматочками ананаса. Їх можна готувати протягом всього року, адже цей рецепт - чудовий варіант як для літнього барбекю так і для зимового святкового столу. Вдале поєднання інгредієнтів гарантує вам незабутні смакові враження та приємні емоції, передають Патріоти України.

Ідея приготування курячих стегенець опублікована на сторінці з рецептами під назвою "По-українськи" у Facebook.

Інгредієнти:

  • курячі стегенця – 6 шт.
  • кільця консервованого ананасу – 8 шт.

Для маринаду:

  • соєвий соус – 50 мл
  • сік консервованого ананасу – 100 мл
  • олія – 1–2 ст.л.
  • часник – 4-5 зуб.
  • гірчиця в зернах – 1 ч.л.
  • паприка – 1 ч.л.
  • сухий розмарин – 1 ч.л.
  • сіль та перець за смаком
  • олія для змащування дека
  1. Курячі стегна миємо та робимо з двох сторін надрізи, солимо та перчимо.
  2. Окремо в мисці змішуємо: соєвий соус, олію, сік консервованого ананасу, паприку, сухий розмарин, подрібнений часник, перемішуємо і перекладаємо м‘ясо в соус. Маринуємо курячі стегна 2 години.
  3. Беремо форму для випікання, змащуємо олією, викладаємо кільця консервованого ананасу. На кільця кладемо замариновані курячі стегна та заливаємо маринадом в якому маринували м’ясо.
  4. Накриваємо мокрим пергаментом і ставимо в розігріту духовку 180–190градусів на 40–45хв. Потім знімаємо пергамент і ще запікаємо 10-15хв до рум‘яної шкоринки.

Яку тварину ви побачили першою? Відповідь розкриє ваш характер

вівторок, 16 вересень 2025, 13:05

Кажуть, що перше, що ми помічаємо, може розповісти про приховані риси особистості. Психологи вважають: наша підсвідомість зберігає переконання, спогади та звички, які формують нашу поведінку, передають Патріоти України. Пропонуємо простий тест-картинку...

Як розпізнати брехуна: ТОП-10 сигналів, на які варто звернути увагу

вівторок, 16 вересень 2025, 12:35

Брехун зазвичай видає себе поведінкою, навіть якщо ви цього не помічаєте. Деякі люди відчувають фальш за інтуїцією, проте навіть без "шостого почуття" можна розпізнати неправду, спостерігаючи за дрібними жестами та поведінкою співрозмовника, передають ...