Неймовірно апетитні курячі стегна з ароматним маринадом - рецепт для смачного барбекю

Курячі стегна - це неймовірно смачна та апетитна страва, яка поєднує ніжне м’ясо курки з ароматним маринадом та свіжими шматочками ананаса. Їх можна готувати протягом всього року, адже цей рецепт - чудовий варіант як для літнього барбекю так і для зимового святкового столу. Вдале поєднання інгредієнтів гарантує вам незабутні смакові враження та приємні емоції, передають Патріоти України.

Ідея приготування курячих стегенець опублікована на сторінці з рецептами під назвою "По-українськи" у Facebook.

Інгредієнти:

  • курячі стегенця – 6 шт.
  • кільця консервованого ананасу – 8 шт.

Для маринаду:

  • соєвий соус – 50 мл
  • сік консервованого ананасу – 100 мл
  • олія – 1–2 ст.л.
  • часник – 4-5 зуб.
  • гірчиця в зернах – 1 ч.л.
  • паприка – 1 ч.л.
  • сухий розмарин – 1 ч.л.
  • сіль та перець за смаком
  • олія для змащування дека
  1. Курячі стегна миємо та робимо з двох сторін надрізи, солимо та перчимо.
  2. Окремо в мисці змішуємо: соєвий соус, олію, сік консервованого ананасу, паприку, сухий розмарин, подрібнений часник, перемішуємо і перекладаємо м‘ясо в соус. Маринуємо курячі стегна 2 години.
  3. Беремо форму для випікання, змащуємо олією, викладаємо кільця консервованого ананасу. На кільця кладемо замариновані курячі стегна та заливаємо маринадом в якому маринували м’ясо.
  4. Накриваємо мокрим пергаментом і ставимо в розігріту духовку 180–190градусів на 40–45хв. Потім знімаємо пергамент і ще запікаємо 10-15хв до рум‘яної шкоринки.

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...

Помилка може дорого коштувати! Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді

п’ятниця, 22 листопад 2024, 16:38

Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...