Неймовірно хрусткі! Домашні батони за 45 хвилин - про магазинні забудете

Ніякий покупний хліб не зрівняється з домашньою випічкою, приготовленою з усією душею! Дріжджове тісто зробить батон пишним, мінімум витрат і зусиль, як ваш хліб уже на столі, зазначають Патріоти України.

Сьогодні ми приготували рецепт домашнього батона, який ідеально підійде і в якості супроводу до основних страв, і як основа для смачних бутербродів.

Домашній батон

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 6 г сухих дріжджів
  • 4 г солі
  • 30 г вершкового масла або маргарину
  • 100 мл молока
  • 50 мл води

Для змазування верху:

  • 1 яєчний жовток
  • 5 г молока

Приготування:

1. Всі сухі інгредієнти необхідно змішати в мисці, а потім додати маргарин, молоко і воду.

2. Змасти миску олією й виклади в неї замішане тісто. Зверху накрий посудину харчовою й плівкою і прибери в тепле місце на 30 хвилин.

3. Після цього часу обімни тісто й залиши його ще на 1 годину.

4. Коли тісто підійде, почни формувати батон. Перед цим обов’язково присип робочу поверхню борошном. Тісто розкачай в пласт товщиною приблизно 0,5 см.

5. Почни згортати тісто в рулет, не туго, але водночас досить щільно, щоб в готовому батоні не було пустот!

6. Гарно закріпи краї пальцями. Застели деко пергаментним папером й виклади на нього сформоване тісто. Накрий рушником і знову відстав на 30 хвилин.

7. Гострим ножем зроби на поверхні батона характерні надрізи навскоси. Змішай жовток з молоком та змасти цією сумішшю батон.

8. Духовку попередньо розігрій до 200 градусів. Випікай батон 45 хвилин.

Смачного!

Має апетитний вигляд, чи не так?

Родина оцінить! Як приготувати ароматну картоплю зі скоринкою у духовці

вівторок, 23 квітень 2024, 10:15

Картопляні скибочки з ароматними прянощами, приготовлені у духовці, можуть стати ідеальним варіантом вечері. Готуйте за таким рецептом - і ви будете в захваті від смаку та скоринки, яка вийде, передають Патріоти України. Картоплю треба почистити та на...

Секрет досвідчених господинь! Що додати до котлетного фаршу - картоплю чи хліб

вівторок, 23 квітень 2024, 9:14

Всі ми звикли додавати до котлетного фаршу і картоплину і хліб, як робили наші мами та бабусі. Ці інгредієнти додаються для того, щоб зробити готові м’ясні вироби пишнішими та соковитішими, передають Патріоти України. Ось тільки варто задуматись, що к...