Неймовірно хрусткі! Домашні батони за 45 хвилин - про магазинні забудете

Ніякий покупний хліб не зрівняється з домашньою випічкою, приготовленою з усією душею! Дріжджове тісто зробить батон пишним, мінімум витрат і зусиль, як ваш хліб уже на столі, зазначають Патріоти України.

Сьогодні ми приготували рецепт домашнього батона, який ідеально підійде і в якості супроводу до основних страв, і як основа для смачних бутербродів.

Домашній батон

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 6 г сухих дріжджів
  • 4 г солі
  • 30 г вершкового масла або маргарину
  • 100 мл молока
  • 50 мл води

Для змазування верху:

  • 1 яєчний жовток
  • 5 г молока

Приготування:

1. Всі сухі інгредієнти необхідно змішати в мисці, а потім додати маргарин, молоко і воду.

2. Змасти миску олією й виклади в неї замішане тісто. Зверху накрий посудину харчовою й плівкою і прибери в тепле місце на 30 хвилин.

3. Після цього часу обімни тісто й залиши його ще на 1 годину.

4. Коли тісто підійде, почни формувати батон. Перед цим обов’язково присип робочу поверхню борошном. Тісто розкачай в пласт товщиною приблизно 0,5 см.

5. Почни згортати тісто в рулет, не туго, але водночас досить щільно, щоб в готовому батоні не було пустот!

6. Гарно закріпи краї пальцями. Застели деко пергаментним папером й виклади на нього сформоване тісто. Накрий рушником і знову відстав на 30 хвилин.

7. Гострим ножем зроби на поверхні батона характерні надрізи навскоси. Змішай жовток з молоком та змасти цією сумішшю батон.

8. Духовку попередньо розігрій до 200 градусів. Випікай батон 45 хвилин.

Смачного!

Має апетитний вигляд, чи не так?

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...