Неймовірно смачна кабачкова ікра з помідорами на зиму: Чудовий рецепт, що під силу всім

Літо вже закінчилося, а ось у справжніх господинь на кухні все більше і більше роботи. Адже скоро зима, і смачні заготовки на зиму якраз саме час робити. Одним з найбільш шанованих і смачних страв взимку є кабачки, передають Патріоти України.

Такий рецепт кабачкової ікри точно сподобається вашим близьким, а готувати його дуже просто і швидко.

Кабачкова ікра з помідорами і часником на зиму - рецепт

  • Кабачки 3 кг
  • Помідори 2 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 кг
  • Морква 1 кг
  • Сіль 2 стол.л
  • Цукор 1 стіл.л
  • Оцет 2 стіл.л
  • Часник 5-7 зубчиків
  • Перець 1 чайн. л
  • Зелень кропу і петрушки

Кабачки добре миємо й очищаємо. Прибираємо серединку і нарізаємо кубиками по 2-3 см. бажано брати кабачки не сильно старі і середнього розміру.

Далі миємо й чистимо цибулю, потім моркву. Лук шаткуємо дрібно, а моркву натираємо на дрібній тертці, можна на середній.

Беремо, бажано по більше, сковороду відправляємо туди кабачки і обсмажуємо до готовності. Прибираємо кабачки з плити.

В окремій сковороді обсмажуємо цибулю до золотистого кольору і додаємо моркву. З'єднуємо всі овочі і даємо трохи охолонути.

В цей час підготуємо наші помідори. Моєму їх добре, і нарізаємо маленькими кубиками, в сковороді трохи обжарюємо наші помідори і додаємо все до кабачку.

Як тільки всі овочі охололи подрібнюємо кабачки, цибулю, моркву і помідори блендером, або в м'ясорубці. Перекласти в сотейник вже перемелені овочі на майбутню кабачкову ікру з помідорами на зиму, поставити на невеликий вогонь і тушкувати 50 хвилин під кришкою.

Протягом цього часу додати, сіль, цукор, спеції і зелень з часником.

Готову ікру варто помішувати в сотейнику близько 10 хвилин.

Уже в готові стерилізовані банки відправляємо нашу готову кабачкову ікру і закочуємо банки.

Зберігати кабачкову ікру в прохолодному місці, можна погребі.

Будуть як нові! Як швидко почистити прикраси із срібла

субота, 22 листопад 2025, 13:08

Ви купуєте срібні прикраси чи столове приладдя, тому що вони мають гарний вигляд, але з часом ці предмети втрачають блиск. Абсолютно нормально, що вони починають чорніти, і вам просто потрібно якось позбутися цього потьмяніння. Звичайно, є спеціальні з...

А ви це знали? Кому не можна їсти сало

субота, 22 листопад 2025, 12:45

Українці люблять сало - це відомий факт. Сало входить у багато страв української кухні. Воно довго зберігається й завжди втамує голод, коли немає змоги готувати. Але сало можна їсти не всім, передають Патріоти України. Так, про сало потрібно забути люд...