Літо вже закінчилося, а ось у справжніх господинь на кухні все більше і більше роботи. Адже скоро зима, і смачні заготовки на зиму якраз саме час робити. Одним з найбільш шанованих і смачних страв взимку є кабачки, передають Патріоти України.
Такий рецепт кабачкової ікри точно сподобається вашим близьким, а готувати його дуже просто і швидко.
Кабачки добре миємо й очищаємо. Прибираємо серединку і нарізаємо кубиками по 2-3 см. бажано брати кабачки не сильно старі і середнього розміру.
Далі миємо й чистимо цибулю, потім моркву. Лук шаткуємо дрібно, а моркву натираємо на дрібній тертці, можна на середній.
Беремо, бажано по більше, сковороду відправляємо туди кабачки і обсмажуємо до готовності. Прибираємо кабачки з плити.
В окремій сковороді обсмажуємо цибулю до золотистого кольору і додаємо моркву. З'єднуємо всі овочі і даємо трохи охолонути.
В цей час підготуємо наші помідори. Моєму їх добре, і нарізаємо маленькими кубиками, в сковороді трохи обжарюємо наші помідори і додаємо все до кабачку.
Як тільки всі овочі охололи подрібнюємо кабачки, цибулю, моркву і помідори блендером, або в м'ясорубці. Перекласти в сотейник вже перемелені овочі на майбутню кабачкову ікру з помідорами на зиму, поставити на невеликий вогонь і тушкувати 50 хвилин під кришкою.
Протягом цього часу додати, сіль, цукор, спеції і зелень з часником.
Готову ікру варто помішувати в сотейнику близько 10 хвилин.
Уже в готові стерилізовані банки відправляємо нашу готову кабачкову ікру і закочуємо банки.
Зберігати кабачкову ікру в прохолодному місці, можна погребі.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...