Хто ж не любить яблучне варення? Воно ніжне та ароматне. Такі ласощі можна їсти з чаєм, оладками, сирниками, вівсянкою, передають Патріоти України.
А приготувати його не так складно, як здається на перший погляд. Крім того, яблучне варення, виготовлене в домашніх умовах, дуже бюджетне. Рецептом ласощів поділилася відома кулінарка із Кривого Рогу Елла Іванова.
— Це дуже цікава технологія, — каже Елла Іванова. — Спробуйте — гадаю, вам сподобається. Таке варення ніжне та смачне, як цукати. Думаю, воно сподобається всім у сім'ї — і дорослим, і дітям.
Яблучне варення
- 2,5 кг яблук
- 700 г цукру
- 50 г оцту 9-відсоткового
Яблука очищаємо та нарізаємо. З'єднуємо яблука, цукор та оцет. Накриваємо зверху тарілкою та залишаємо приблизно на 12 годин у прохолодному місці.
Потім доводимо до кипіння і варимо до загусання приблизно годину, до красивого карамельного кольору. Перекладаємо в суху чисту баночки і не закриваємо кришкою до повного остигання. Тільки потім можна закрити кришкою.
Спробуйте! Сподобалося? Смачного!
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...