Неймовірно смачне яблучне варення - рецепт бюджетних ласощів

Хто ж не любить яблучне варення? Воно ніжне та ароматне. Такі ласощі можна їсти з чаєм, оладками, сирниками, вівсянкою, передають Патріоти України.

А приготувати його не так складно, як здається на перший погляд. Крім того, яблучне варення, виготовлене в домашніх умовах, дуже бюджетне. Рецептом ласощів поділилася відома кулінарка із Кривого Рогу Елла Іванова.

— Це дуже цікава технологія, — каже Елла Іванова. — Спробуйте — гадаю, вам сподобається. Таке варення ніжне та смачне, як цукати. Думаю, воно сподобається всім у сім'ї — і дорослим, і дітям.

Яблучне варення
  • 2,5 кг яблук
  • 700 г цукру
  • 50 г оцту 9-відсоткового

Яблука очищаємо та нарізаємо. З'єднуємо яблука, цукор та оцет. Накриваємо зверху тарілкою та залишаємо приблизно на 12 годин у прохолодному місці.

Потім доводимо до кипіння і варимо до загусання приблизно годину, до красивого карамельного кольору. Перекладаємо в суху чисту баночки і не закриваємо кришкою до повного остигання. Тільки потім можна закрити кришкою.

Спробуйте! Сподобалося? Смачного!

Оберіть, що вам до душі на картинці, і дізнайтеся, якою буде ваша осінь!

понеділок, 6 жовтень 2025, 8:15

Осінь - це не просто пора року, а стан душі. Для когось - це аромат гарбузового латте й затишок під пледом, для когось — прогулянки серед шурхотливого листя. Обери те, що ближче тобі, і дізнайся, який ти шанувальник осені, передають Патріоти України. З...

Це здивує! Вчені визначили риси характеру, які реально подовжують життя

понеділок, 6 жовтень 2025, 8:05

Дослідники не намагалися класифікувати учасників за типами особистості, а зосередилися на словах, якими люди самі описували себе, передають Патріоти України. Виявилося, що такі характеристики, як “активний” або “енергійний”, точніше прогнозують тривалі...