Неймовірно смачно! Легкий рецепт картопляної запіканки зі скумбрією

Відомий кулінар і ведучий програми "Ранок з Україною" (канал "Україна") Григорій Герман знається не тільки на вишуканих оригінальних рецептах, а й на експрес-стравах. Григорій розповів, як приготувати смачну запіканку з картоплею, скумбрією та цибулею у вершках, провівши на кухні лише 15 хвилин, передають Патріоти України.

— Це ідеальний варіант для вечері, — сказав Герман. — Просто, смачно та, головне, не потребує багато часу. Вся наша родина обожнює цю страву.

Картопляна запіканка зі скумбрією

Інгредієнти
Картопля — 500 г
Цибуля порей — 2 шт.
Яйця — 4 шт.
Скумбрія копчена — 1 шт.
Хрін білий — 2 ч. ложки
Вершки — 100 мл
Гірчиця — 1 ст. ложка
Мускатний горіх, перець мелений та сіль
Приготування
Картоплю почистити та нарізати тонкими слайсами. Викласти на деко й залити теплою водою (на рівні картоплі). Поставити у духовку, розігріту до 220 градусів. Картопля має дійти до стану альденте — коли вона готова, але ще досить тверда.
Тим часом слід приготувати заливку. Поставити сковороду на вогонь і додати трохи олії. Подрібнити цибулю порей та висипати у розігріту олію. Змішати вершки, гірчицю, хрін, мелений перець, мускатний горіх і сіль. Влити вершкову суміш у сковороду та перемішати. Щойно вершки почнуть гуснути, забрати з вогню.
Скумбрію очистити від шкіри й кісток, нарізати невеликими шматочками.
Дістати картоплю з духовки та обережно злити частину води у вершкову заливку. Перемішати заливку й вилити її на картоплю. Зверху — скумбрію. За допомогою ложки зробити невеликі ямки у запіканці та вбити яйця. Поставити запіканку у духовку, попередньо зменшивши температуру до 180 градусів. Запікати протягом 20−25 хвилин.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...