Відомий кулінар і ведучий програми "Ранок з Україною" (канал "Україна") Григорій Герман знається не тільки на вишуканих оригінальних рецептах, а й на експрес-стравах. Григорій розповів, як приготувати смачну запіканку з картоплею, скумбрією та цибулею у вершках, провівши на кухні лише 15 хвилин, передають Патріоти України.
— Це ідеальний варіант для вечері, — сказав Герман. — Просто, смачно та, головне, не потребує багато часу. Вся наша родина обожнює цю страву.
Картопляна запіканка зі скумбрією
Інгредієнти
Картопля — 500 г
Цибуля порей — 2 шт.
Яйця — 4 шт.
Скумбрія копчена — 1 шт.
Хрін білий — 2 ч. ложки
Вершки — 100 мл
Гірчиця — 1 ст. ложка
Мускатний горіх, перець мелений та сіль
Приготування
Картоплю почистити та нарізати тонкими слайсами. Викласти на деко й залити теплою водою (на рівні картоплі). Поставити у духовку, розігріту до 220 градусів. Картопля має дійти до стану альденте — коли вона готова, але ще досить тверда.Тим часом слід приготувати заливку. Поставити сковороду на вогонь і додати трохи олії. Подрібнити цибулю порей та висипати у розігріту олію. Змішати вершки, гірчицю, хрін, мелений перець, мускатний горіх і сіль. Влити вершкову суміш у сковороду та перемішати. Щойно вершки почнуть гуснути, забрати з вогню.
Скумбрію очистити від шкіри й кісток, нарізати невеликими шматочками.
Дістати картоплю з духовки та обережно злити частину води у вершкову заливку. Перемішати заливку й вилити її на картоплю. Зверху — скумбрію. За допомогою ложки зробити невеликі ямки у запіканці та вбити яйця. Поставити запіканку у духовку, попередньо зменшивши температуру до 180 градусів. Запікати протягом 20−25 хвилин.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...