Неймовірний домашній зефір без цукру і борошна. Треба всього два інгредієнти

Повітряні, майже невагомі ласощі з яскраво вираженим яблучним смаком, які не залишать нікого байдужим - саме так можна описати ці домашні зефірки. А ще вони корисні, адже в цей десерт не додається ані цукор, ані будь-які штучні компоненти, передають Патріоти України.

Ба більше, такий зефір можна сміливо включати у раціон навіть тим, хто вирішив скинути зайву вагу.
Калорійність цього десерту - всього 42 калорії на 100 г продукту
Інгредієнти:
яблука — 400 г
швидкорозчинний желатин — 16 г
Приготування:
Очищаємо яблука від шкірки, вирізаємо серцевину і погружним блендером збиваємо до стану пюре. Переливаємо пюре в миску, додаємо желатин і добре перемішуємо. Даємо желатину набрякнути протягом 5 хв. Відправляємо миску з пюре на водяну баню (але миска не повинна торкатися води).
Помішуємо яблучну масу - маємо зробити так, щоб желатин повністю розійшовся, більш-менш рівномірно. При цьому важливо не допустити закипання вмісту миски. Коли маса в мисці стане повністю рідкою, знімаємо пюре з водяної бані і даємо йому охолонути до кімнатної температури.
Відправляємо пюре в міксер і збиваємо аж до появи білої піни. До того часу маса перестане розтікатися, але залишиться ще досить м'якою

Час на збивання залежить безпосередньо від міксера. Це може бути як 5-7 хв, так і всі 15-20 хв, якщо у Вас - звичайний міксер старих моделей.

Тоді застилаємо форму пергаментом, змащуємо по дну і з боків олією без запаху. Акуратно перекладаємо в форму повітряну яблучну масу і рівномірно розподіляємо по поверхні. Можна скористатися і силіконовими формами (але вже без пергаменту).
Готовий десерт відправляємо у холодильник для застигання - мінімум на годину, але краще надовше. Після цього обережно дістаємо десерт із формочок і розрізаємо на шматочки. Прикрасити зефірки можна пудрою, подрібненими горіхами або кокосовою стружкою - на Ваш смак.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...