Неймовірний смак і аромат! Аджика з болгарського перцю з часником на зиму

Закуска виходить досить гострою, має приємний перцевий аромат, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • перець болгарський — 500 грамів,
  • перець гострий червоний — 20 грамів,
  • часник — 50 грамів,
  • оцет столовий — 1 ст. ложка,
  • цукор — 1 ст. ложка,
  • сіль — 0,5 ст. ложки.

Процес приготування:

  1. Солодкий перець миємо, розрізаємо кожен стручок на половинки, вирізаємо внутрішні перегородки і видаляємо насіння.
  2. Нарізаємо м'якоть перців скибочками середнього розміру.
  3. Стручок гострого перцю нарізаємо невеликими шматочками прямо з насінням або без нього, якщо не хочете, щоб ваша аджика була дуже гострою.
  4. Головку часнику розбираємо на зубчики і очищаємо кожен з них від лушпиння.
  5. У чашу кухонного комбайна перекладаємо солодкий і гострий перець, а також зубчики часнику.
  6. Подрібнюємо овочі протягом хвилини. Також можна пропустити перець і часник через м'ясорубку.
  7. В отриману перцево-часникову масу вливаємо столовий оцет.
  8. Сюди ж всипаємо цукор.
  9. І після цукру в перцево-часникову масу всипаємо сіль.
  10. Тепер аджику перемішуємо і залишаємо хвилин на 30 при кімнатній температурі.
  11. Аджика з солодкого перцю готова. Зберігати аджику з солодкого перцю потрібно в холодильнику, в баночці під кришкою — так вона простоїть досить довго.

Завдяки тому, що аджика з солодкого перцю сира, інгредієнти не проварюються, вітаміни в ній збережені в максимально повному обсязі, так що приправа виходить не тільки смачною, але ще й корисною.

Джерело: Ukr.Media

А ви це знали? До яких проблем можуть призвести веганство та сироїдіння

неділя, 8 вересень 2024, 13:00

Спеціально для Health Talk ендокринологиня Катерина Толстікова поділилася своєю лікарською думкою щодо впливу веганства та сироїдіння на здоровʼя людини, передають Патріоти України. Планування довгострокового веганства може стати ефективним для підтрим...

Є секрет! Що зробити з котлетами перед смаженням, щоб вийшли вп’ятеро смачніші і соковитіші

неділя, 8 вересень 2024, 12:10

З курячого м’яса соковиті котлети приготувати складно, тому що це м’ясо вважається сухим та нездатним утримувати сік, передають Патріоти України. З яловичим чи свинячим фаршем таких проблем не виникає, оскільки ці види м’яса жирні. Досвідчені господині...