Неможливо не полюбити! Смачна і ситна страва з фаршу і картоплі, яка не потребує додаткового гарніру

Страва, якою можна замінити стандартні і набридлі котлети. На відміну від останніх, цей варіант можна віднести до економних рецептів, передають Патріоти України.

Використовуючи всього невелику кількість фаршу і продуктів, які є в кожному будинку, у вас вийде смачна страва на вечерю або обід, яка не потребує додаткового гарніру.

Інгредієнти:

  • Картопля — 700 г
  • М'ясний фарш — 500 г
  • Твердий сир — 200 г
  • Вершкове масло — 70 г
  • Яйце — 1 шт
  • Цибуля — 1 шт
  • Помідори — 1 шт
  • Сіль — за смаком
  • Чорний мелений перець — за смаком

Приготування:

  1. Змішуємо фарш з подрібненою цибулею, додаємо сіль і перець за смаком, додаємо спеції.
  2. Очищену картоплю варимо в підсоленій воді, потім пюрируємо.
  3. Додаємо в картопляне пюре вершкове масло і одне сире яйце.
  4. Додаємо тертий сир і перемішуємо.
  5. Скачуємо з картопляного пюре 6 кульок однакового розміру і викладаємо на деко, змащене маслом. Робимо в кожній кульці поглиблення.
  6. З фаршу скачуємо кульки меншого розміру і укладаємо в поглиблення картоплі, злегка придавлюємо долонькою. Зверху викладаємо кружечки помідора.
  7. Запікаємо при 180 С протягом 35 хвилин.
  8. Потім дістаємо деко з духовки, присипаємо заготовки тертим сиром і запікаємо ще 5 хвилин до розплавлення сиру.

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...