Еклери - вишуканий та дуже смачний десерт. Щоб приготувати їх вдома, доведеться докласти зусиль, але результат того вартий, передають Патріоти України.
Вам знадобиться кондитерський мішок з насадками 1,5 і 0,5 см, щоб сформувати еклери та потім начинити їх кремом.
Для заварного тіста змішайте воду, молоко, масло, цукор та сіль у невеликій каструлі та доведіть суміш до кипіння.
Для заварного тіста
Для начинки
Для глазурі
Зніміть каструлю з вогню і дерев'яною ложкою швидко вбийте борошно, поки суміш не стане однорідною. Поверніть каструлю на середній вогонь на одну хвилину, весь час збиваючи тісто.
Тоді зніміть каструлю з вогню і поступово вбийте яйця до отримання однорідної консистенції. Помістіть тісто у кондитерській мішок з насадкою 1,5 см і дайте суміші охолонути протягом кількох хвилин, щоб вона трохи застигла.
Підготуйте форму для випікання. Для цього застеліть велику форму кухарським папером, змащеним олією. Зверху вичавіть з мішка близько 12 еклерів, кожен довжиною приблизно 15 см.
Випікайте еклери в розігрітій духовці протягом 30-35 хвилин до золотисто-коричневого кольору, потім залиште охолоджуватись. Приготуйте начинку. Для цього розтопіть шоколад у мисці на водяній бані.
Влийте шоколад в кондитерські вершки, додайте какао і збийте суміш разом до однорідної консистенції. Можете охолодити суміш, а потім ще раз збити вже перед наповненням еклерів.
Заповніть начинкою кондитерській мішок, але цього разу скористайтесь насадкою 0,5 см. Проколіть нижню сторону кожного еклера чотири рази кінчиком насадки та акуратно заправте еклер кремом. Для глазурі акуратно у воді кімнатної температури розведіть помадку та какао, у вас має вийти однорідна паста.
Використовуючи кондитерський мішок та насадку 1,5 см, прикрасьте глазур'ю еклери. Залиште еклери в холодильнику, щоб глазур та крем трохи застигли.
Якщо їсти яблука щодня, це загалом позитивно впливає на організм, але є й деякі моменти, на які варто звернути увагу, передають Патріоти України. 1–2 яблука на день — цілком безпечна й корисна звичка для більшості людей. Хочеш — можу порівняти яблука з...
Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...