
Еклери - вишуканий та дуже смачний десерт. Щоб приготувати їх вдома, доведеться докласти зусиль, але результат того вартий, передають Патріоти України.
Вам знадобиться кондитерський мішок з насадками 1,5 і 0,5 см, щоб сформувати еклери та потім начинити їх кремом.
Для заварного тіста змішайте воду, молоко, масло, цукор та сіль у невеликій каструлі та доведіть суміш до кипіння.
Для заварного тіста
Для начинки
Для глазурі
Зніміть каструлю з вогню і дерев'яною ложкою швидко вбийте борошно, поки суміш не стане однорідною. Поверніть каструлю на середній вогонь на одну хвилину, весь час збиваючи тісто.
Тоді зніміть каструлю з вогню і поступово вбийте яйця до отримання однорідної консистенції. Помістіть тісто у кондитерській мішок з насадкою 1,5 см і дайте суміші охолонути протягом кількох хвилин, щоб вона трохи застигла.
Підготуйте форму для випікання. Для цього застеліть велику форму кухарським папером, змащеним олією. Зверху вичавіть з мішка близько 12 еклерів, кожен довжиною приблизно 15 см.
Випікайте еклери в розігрітій духовці протягом 30-35 хвилин до золотисто-коричневого кольору, потім залиште охолоджуватись. Приготуйте начинку. Для цього розтопіть шоколад у мисці на водяній бані.
Влийте шоколад в кондитерські вершки, додайте какао і збийте суміш разом до однорідної консистенції. Можете охолодити суміш, а потім ще раз збити вже перед наповненням еклерів.
Заповніть начинкою кондитерській мішок, але цього разу скористайтесь насадкою 0,5 см. Проколіть нижню сторону кожного еклера чотири рази кінчиком насадки та акуратно заправте еклер кремом. Для глазурі акуратно у воді кімнатної температури розведіть помадку та какао, у вас має вийти однорідна паста.
Використовуючи кондитерський мішок та насадку 1,5 см, прикрасьте глазур'ю еклери. Залиште еклери в холодильнику, щоб глазур та крем трохи застигли.
Заварювання чаю для більшості людей - справа звична й майже автоматична. Ми кидаємо пакетик у чашку, чекаємо кілька хвилин і, не замислюючись, віджимаємо його ложкою. Цей жест здається дрібницею, на яку не варто звертати увагу, передають Патріоти Украї...
З настанням холодного сезону люди стикаються з тим, що взуття стає вологим і й до вечора набуває неприємного запаху. Адже там, де волога, там і грибок. Аби запобігти цій проблемі вогке взуття просушують та використовують спеціальні дезодоранти, передаю...