Неправильне харчування і неправильне зважування: ТОП-5 основних причин, чому не вдається скинути зайву вагу

У наш час багато людей страждають на надмірну вагу і прагнуть її позбутися. Проте, не у всіх це виходить. Відомий Telegram-канал "Здорова їжа" назвав причини, чому не виходить скинути вагу, передають Патріоти України.

Причина 1: Калорійність вашого раціону перевищує витрату калорій. Ця причина — найпоширеніша серед тих, за якими навіть при активних заняттях фітнесом вага стоїть на місці.

Причина 2: Чи правильно ви зважуєтеся? Як це не дивно, друга за поширеністю причина — зламані ваги і неправильне зважування. Основні правила такі: зважуватися треба вранці, натщесерце і, бажано, після туалету і без одягу.

Причина 3: Неправильне харчування в дні тренувань, навіть дотримуючись принципів правильного харчування і займаючись спортом, можна зашкодити схудненню. Швидше за все, причина в тому, що в дні занять ви харчуєтеся не правильно: не їсте 2 години до і 2 години після тренування.

Причина 4: Вам не вистачає кардіонавантажень. А це — перший жироспалювач в спортивному залі, який, до того ж, зміцнює серцевий м’яз. Тому, якщо ваша мета саме позбутися зайвої ваги — кроком руш на степпер або бігову доріжку.

Причина 5: У вас йде жир, але при цьому росте м’язова маса. Звичайно ж, не можна практикувати одні лише вправи. Краще всього чергувати їх з масажем і спокійними вправами, що повторюються, на певні групи м’язів.

Що ви бачите на картинці? Цей тест розкриє, ви мрійник чи реаліст

неділя, 2 листопад 2025, 17:58

Тести, що засновані на оптичних ілюзіях мають популярність, оскільки вони позиціюються як простий та захопливий спосіб дізнатися більше про справжню природу людини лише за кілька секунд. Ці завдання, засновані на складних візуальних образах, використов...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...