
Неприємний запах із посудомийки, жирний наліт на тарілках навіть після гарячого циклу? Не поспішайте звинувачувати мийний засіб. Найчастіше проблема в самій машині - вона просто потребує очищення. І зовсім не обов’язково купувати дорогі хімічні засоби. Є кілька перевірених домашніх способів, які повернуть блиск і свіжість вашій посудомийці, передають Патріоти України.
Лимонна цедра на вилці
Цей лайфхак настільки простий, що здається жартом — але він справді працює. Візьміть шматочок свіжої лимонної цедри (краще з необробленого плоду), насадіть на зубці вилки й покладіть її в кошик для столових приборів.
Під час миття ефірні олії лимона нейтралізують запахи, освіжають внутрішню поверхню машини та навіть розчиняють жир. Можете робити це при кожному циклі — посудомийка завжди пахнутиме чистотою та цитрусом.
Склянка оцту — замість дорогих засобів
Оцет — природний антисептик і чудовий засіб проти накипу. Раз на тиждень налийте склянку оцту у термостійку посудину й поставте її на верхню полицю порожньої посудомийки. Увімкніть гарячий цикл. Оцет видалить вапняний наліт, залишки мийних засобів і жиру, освіживши машину без жодного тертя.
Харчова сода для дна
Якщо посудомийка неприємно пахне — насипте на дно 2–3 ложки соди й запустіть коротке гаряче миття.
Сода поглинає запахи, розчиняє жир і швидко освіжає пристрій. Ідеальний варіант для швидкого чищення без зайвих витрат.
Не забудьте про фільтр
Фільтр у нижній частині посудомийки — головне місце скупчення жиру й залишків їжі. Якщо його не чистити, він стане джерелом запаху. Вийміть його, промийте під проточною водою, при потребі — щіткою. Робіть це хоча б раз на тиждень.
Завжди залишайте дверцята прочиненими
Після завершення миття не закривайте дверцята повністю. Залиште невеликий отвір — це дозволить волозі випаруватися і запобіжить появі плісняви та затхлого запаху.
Православне свято 14 листопада за новим календарем (27 листопада за старим) - день пам'яті святого Пилипа, одного з дванадцяти апостолів і улюблених учнів Ісуса, нагадують Патріоти України. Також сьогодні - заговини на Різдвяний піст. За юліанським кал...
Норвезькі вчені провели дослідження протягом 20 років і встановили, що споживання нефільтрованої кави підвищує ризик смерті від серцево-судинних хвороб порівняно з фільтрованою, передають Патріоти України. Головний секрет виявився неймовірно простим — ...