Вживання кави може знизити ризик смерті від хвороб серця на 17%. Допомогти можуть усього три чашки напою на день. Науковці з університету Земельвейса в Будапешті досліджували зв'язок між звичкою пити каву й частотою серцевих нападів і інсультів, передає Daily Mail, інформують Патріоти України.
Якщо порівнювати з людьми, які взагалі не вживають кави, то ризик інсульту знижується на 21%.
"Наші результати показують, що регулярне вживання кави нешкідливе, оскільки навіть щоденне споживання не було пов'язано з несприятливими серцево-судинними наслідками і загальною смертністю після спостереження протягом 10-15 років. Окрім цього, від 0,5 до трьох чашок кави на день були незалежно пов'язані з нижчим ризиком інсульту, смерті від серцево-судинних захворювань і смерті з будь-яких інших причин", - каже кардіолог Юдід Сімон.
Порівняно з учасниками, які не пили каву регулярно, люди, які щодня вживали цей напій, мали здоровіший розмір серця. Також орган краще функціонував.
Занепокоєння, збудження, відчуття страху смерті є психоневрологічними симптомами інфаркту міокарда. Також хвора людина може відчувати слабкість та задишку. Інфаркт міокарда – це небезпечне захворювання, обумовлене омертвінням ділянки серцевого м'яза через її недостатнє кровопостачання.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...