Вживання кави може знизити ризик смерті від хвороб серця на 17%. Допомогти можуть усього три чашки напою на день. Науковці з університету Земельвейса в Будапешті досліджували зв'язок між звичкою пити каву й частотою серцевих нападів і інсультів, передає Daily Mail, інформують Патріоти України.
Якщо порівнювати з людьми, які взагалі не вживають кави, то ризик інсульту знижується на 21%.
"Наші результати показують, що регулярне вживання кави нешкідливе, оскільки навіть щоденне споживання не було пов'язано з несприятливими серцево-судинними наслідками і загальною смертністю після спостереження протягом 10-15 років. Окрім цього, від 0,5 до трьох чашок кави на день були незалежно пов'язані з нижчим ризиком інсульту, смерті від серцево-судинних захворювань і смерті з будь-яких інших причин", - каже кардіолог Юдід Сімон.
Порівняно з учасниками, які не пили каву регулярно, люди, які щодня вживали цей напій, мали здоровіший розмір серця. Також орган краще функціонував.
Занепокоєння, збудження, відчуття страху смерті є психоневрологічними симптомами інфаркту міокарда. Також хвора людина може відчувати слабкість та задишку. Інфаркт міокарда – це небезпечне захворювання, обумовлене омертвінням ділянки серцевого м'яза через її недостатнє кровопостачання.
З наближенням Дня всіх святих та Дня поминання померлих люди починають активно готувати могили. Але не всі знають, які предмети не варто приносити, щоб не накликати невдачу та негативну енергію, передають Патріоти України. Кароліна Возняк наголошує, що...
Сніданок задає тон всьому дню, тому важливо обирати продукти, що підтримують здоров’я та енергію. На жаль, деякі звичні страви можуть, навпаки, завдати шкоди організму, якщо їсти їх регулярно, передають Патріоти України. Дієтологи виділили кілька проду...