Вживання кави може знизити ризик смерті від хвороб серця на 17%. Допомогти можуть усього три чашки напою на день. Науковці з університету Земельвейса в Будапешті досліджували зв'язок між звичкою пити каву й частотою серцевих нападів і інсультів, передає Daily Mail, інформують Патріоти України.
Якщо порівнювати з людьми, які взагалі не вживають кави, то ризик інсульту знижується на 21%.
"Наші результати показують, що регулярне вживання кави нешкідливе, оскільки навіть щоденне споживання не було пов'язано з несприятливими серцево-судинними наслідками і загальною смертністю після спостереження протягом 10-15 років. Окрім цього, від 0,5 до трьох чашок кави на день були незалежно пов'язані з нижчим ризиком інсульту, смерті від серцево-судинних захворювань і смерті з будь-яких інших причин", - каже кардіолог Юдід Сімон.
Порівняно з учасниками, які не пили каву регулярно, люди, які щодня вживали цей напій, мали здоровіший розмір серця. Також орган краще функціонував.
Занепокоєння, збудження, відчуття страху смерті є психоневрологічними симптомами інфаркту міокарда. Також хвора людина може відчувати слабкість та задишку. Інфаркт міокарда – це небезпечне захворювання, обумовлене омертвінням ділянки серцевого м'яза через її недостатнє кровопостачання.
Переморожену рибу можна приготувати. Навіть, якщо вона стала трохи рихла. Риба може бути смачною, адже не є зіпсованою. Просто через об’єктивні умови зберігання та термін змінилась текстура м’яса риби. Врятувати страву допоможе маринад, передають Патрі...
Омлет. Здається, що в цій страві нічого не може здивувати. Її готують майже кожен день на сніданок. Проте можна змінити звичні інгредієнти, щоб отримати зовсім новий смак. Приготуйте омлет з пивом, редисом та помідорами, передають Патріоти України. Для...