Несподівані висновки: Кава може знизити ризик смерті від хвороб серця

Зв'язок між звичкою пити каву й частотою серцевих нападів і інсультів.


Вживання кави може знизити ризик смерті від хвороб серця на 17%. Допомогти можуть усього три чашки напою на день. Науковці з університету Земельвейса в Будапешті досліджували зв'язок між звичкою пити каву й частотою серцевих нападів і інсультів, передає Daily Mail, інформують Патріоти України.

Якщо порівнювати з людьми, які взагалі не вживають кави, то ризик інсульту знижується на 21%.

"Наші результати показують, що регулярне вживання кави нешкідливе, оскільки навіть щоденне споживання не було пов'язано з несприятливими серцево-судинними наслідками і загальною смертністю після спостереження протягом 10-15 років. Окрім цього, від 0,5 до трьох чашок кави на день були незалежно пов'язані з нижчим ризиком інсульту, смерті від серцево-судинних захворювань і смерті з будь-яких інших причин", - каже кардіолог Юдід Сімон.

Порівняно з учасниками, які не пили каву регулярно, люди, які щодня вживали цей напій, мали здоровіший розмір серця. Також орган краще функціонував.

Занепокоєння, збудження, відчуття страху смерті є психоневрологічними симптомами інфаркту міокарда. Також хвора людина може відчувати слабкість та задишку. Інфаркт міокарда – це небезпечне захворювання, обумовлене омертвінням ділянки серцевого м'яза через її недостатнє кровопостачання.

Це буде смакота! Два інгредієнти для маринаду, які врятують навіть переморожену рибу

неділя, 28 квітень 2024, 8:30

Переморожену рибу можна приготувати. Навіть, якщо вона стала трохи рихла. Риба може бути смачною, адже не є зіпсованою. Просто через об’єктивні умови зберігання та термін змінилась текстура м’яса риби. Врятувати страву допоможе маринад, передають Патрі...

Це така смакота! Рецепт омлету, який має спробувати кожен гурман

неділя, 28 квітень 2024, 8:22

Омлет. Здається, що в цій страві нічого не може здивувати. Її готують майже кожен день на сніданок. Проте можна змінити звичні інгредієнти, щоб отримати зовсім новий смак. Приготуйте омлет з пивом, редисом та помідорами, передають Патріоти України. Для...