Невеличка кулінарна хитрість: Навіщо досвідчені господині смажать сухі макарони на сковороді

Всі ми без винятку вживаємо в їжу макарони, вермішель, рис, гречку. Правила приготування їх зазвичай стандартні, є тільки нюанси в рецептах різних страв. Однак існує і невелика хитрість, що дозволяє поліпшити смак, аромат і зовнішній вигляд цих продуктів, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Одним з методів, використовуваних господинями, виступає попереднє обсмажування сухих продуктів, зокрема макаронів і вермішелі.

Що стосується макаронів, то особливо корисно їх обсмажувати для супу, наприклад, вермішель-павутинку. Так вони не розварюються, а зберігають свою початкову форму, що впливає не тільки на зовнішній вигляд готової страви, але і його смакові якості. Суп виходить більш смачним.

Таким же способом можна приготувати і макарони «по-флотськи». Каструля взагалі не знадобиться. Досить мати сковорідку. Після обсмажування макаронів вони прибираються і в цій сковороді готуються інші інгредієнти. Потім на них висипаються обсмажені макарони і додається невелика кількість води.

Що стосується круп, то даний метод прекрасно підходить для гречки. Під час смаження з'являється дивовижний аромат. А готова гречка набуває дуже приємного смаку.

Цей домашній трюк видаляє жовті плями з матраца - і ви не повірите, що це так легко

неділя, 3 серпень 2025, 12:10

Інколи плями від автозагару, макіяжу чи інших забруднень можуть зіпсувати вигляд матраца. Але, як розповідає "Королева чистоти" Лінсі Кромбі, для очищення вам знадобиться лише один засіб - перекис водню, передають Патріоти України. Чистка матраца — спр...

Ніколи не пізно! ТОП-6 здорових звичок продовжать ваше життя - без дієт і складних тренувань

неділя, 3 серпень 2025, 11:48

Дослідження показало, що впровадження здорових звичок у будь-якому віці може значно продовжити тривалість життя - до 6 років. Навіть люди середнього та старшого віку отримують вигоду від змін у способі життя, передають Патріоти України. У масштабному д...