Невролог назвав найбільш згубну звичку щодо сну, яка пришвидшує процес старіння

Недостатній сон може вплинути на старіння шкіри. На цьому наголосила невролог, експерт в галузі охорони здоров'я Дорсі Стендіш в розмові з eatthis.

Ця проста, але згубна звичка щодо сну призводить до того, що людина швидше старіє.

"Найгірша звичка щодо сну, яка швидше старить вас, - це недостатній сон. А найважливіше для життєвих сил людини і його самопочуття - це висипатися", - каже Дорсі Стендіш.

Завдяки сну тіло й мозок отримують можливість омолодитися на клітинному рівні.

"Під час сну ваші клітини виробляють більше білкових молекул, які утворюють будівельні блоки для відновлення клітин. Крім того, під час сну спинномозкова рідина виводить з мозку відпрацьовані продукти і токсини, які накопичуються в години неспання", - додала нейробіолог.

Одне з досліджень, проведених ученими з Каліфорнійського університету, показало, що у літніх людей навіть одна ніч часткового недосипання активує гени, які пов'язані з біологічним старінням.


Не робіть так! Помилка господинь, через яку з’являється білий наліт на кімнатних рослинах

неділя, 8 вересень 2024, 7:12

Якщо на листі та бутонах улюблених фіалок та орхідей з’явився білий наліт, то це свідчить про те, що рослини захворіли, передають Патріоти України. Зазвичай це ознака борошнистої роси, яка частіше з’являється через перепади температури та підвищену вол...

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...