Український телеведучий колумбійського походження, суддя проєкту "МастерШеф" на СТБ, ресторатор Ектор Хіменес-Браво у своєму Instagram поділився рецептом "невимовно смачної фаршированої картоплі". Експерт підкреслив, що це гранично простий рецепт, для якого знадобляться такі інгредієнти, зазначають Патріоти України.
картопля – 5 шт. одного розміру;
помідор без шкірки, нарізаний кубиком – 60 гр.;
зелена цибуля – 40 гр.;
гірчиця – 10 гр.;
часник – 1 головка;
бекон – слайси 400 гр.;
сир "Гауда" або "Моцарелла" – 50 гр.;
вершки жирні – 50 гр.;
сир пармезан – 20 гр.
1. Картоплю треба ретельно помити і запекти у фользі за 190 °C приблизно 40 хвилин.
2. Головку часнику теж треба запікати 5 хв. за 190 °C.
3. Печену картоплю розрізати навпіл і чайною ложкою акуратно вийняти м'якоть з обох половинок. До м'якоті картоплі додати печений часник, томати, зелену цибулю, сир "Гауда", вершки, гірчицю, сіль і чорний перець.
4. М'якоть закладаємо назад у половинки картоплі й обгортаємо кожну половинку беконом. Зверху посипаємо пармезаном і знову ставимо в духовку на 180 °C на 7 хв.
"Це не просто гарнір, це по-справжньому самостійна страва, яка не тільки наситить, а й задовольнить смаки навіть найвибагливіших гурманів", – запевнив Хіменес-Браво.
Якщо у вас не має алергії, кисломолочні продукти, особливо кефір та йогурт, можуть бути корисними для кишківника. А при непереносності лактози також є шанс знайти альтернативу, але краще попередньо проконсультуватися з гастроентерологом, передають Патр...
Бобові (квасоля, сочевиця, арахіс, нут, горох) багаті білками, що допомагають шкірі регенерувати і довше залишатися молодою. Про користь бобових у раціоні розповіла дієтологиня Оксана Скіталінська, передають Патріоти України. За її словами, бобові мают...