Нежирний і прозорий: Відома кулінарка поділилася рецептом холодцю з індички та яловичини

Кулінарний експерт Олена Єрмоленко поділилася вивіреним рецептом холодцю — традиційної новорічної страви. Олена Єрмоленко — кулінарний блогер і автор рецептів здорового харчування. Окрім того, вчора у кулінарки вийшла власна книга з 55 рецептами "Легко й смачно", зазначають Патріоти України.

«Все як завжди дуже просто. Не варто боятися, навіть якщо ви цього ніколи не робили, просто чітко робіть по інструкції і все вийде», — запевняє кулінар.

Для того, щоб холодець застиг без желатину, вам знадобиться особлива частина яловичини — скакунець, яловиче коліно. Желатин, що міститься в ньому, корисний для суглобів і сухожиль, тому холодець — це в цілому ще й корисна страва. Крім того, вам знадобитися нижня частина ноги індички та невеликий яловичий хвіст, порубаний на чотири частини.

Рецепт холодцю

Інгредієнти:

  • основа яловичого хвоста
  • скакунець
  • гомілка індички
  • цибулина
  • лавровий лист
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Приготування

Добре промийте м’ясо, зніміть з індички шкіру.

Складіть усе м’ясо у велику каструлю, залийте холодною водою і поставте на плиту на максимальний вогонь. Доведіть до кипіння, злийте воду, промийте м’ясо від плівок, наберіть нову воду та знову поставте на конфорку. Повторіть процедуру ще раз. Потім у вже третю воду додайте крім м’яса цілу цибулину, лавровий лист, сіль, доведіть бульйон до кипіння, а потім варіть близько 4 годин на слабкому вогні.

Дайте м’ясу та бульйону охолонути. М’ясо потрібно відокремити від кісток і розібрати на волокна. Кістки і цибулю викиньте.

У бульйон додайте три зубчики розчавленого часнику. Викладіть у тарілки м’ясо та залийте бульйоном. Зверху викладіть паперову серветку на пару секунд для того, щоб прибрати зайвий навар. Залиште на ніч у холодильнику.

Смачного!

Народні прикмети на 10 квітня: П'ять головних заборон дня. Українці спрадавня цього дня вибачали всіх, кого могли

четвер, 10 квітень 2025, 7:05

Народне свято 10 квітня відоме під назвами Терентій маревний, Іларіонів день, Іларіон - виверни голоблі. 10 квітня віряни за новим стилем (23 квітня за старим) вшановують пам'ять мучеників Терентія, Максима, Олександра і Феодора, а також патріарха Гри...

Збільшує ризик інсульту і не тільки: Факти про вино, які неприємно здивують

четвер, 10 квітень 2025, 6:30

Червоне вино містить антиоксиданти, які можуть бути корисними для здоров'я, але надмірне споживання будь-якого алкоголю має певні ризики для здоров’я. Зокрема, вживання помірної кількості вина може покращити когнітивні функції, але занадто велика кільк...