Нежирний і прозорий: Відома кулінарка поділилася рецептом холодцю з індички та яловичини

Кулінарний експерт Олена Єрмоленко поділилася вивіреним рецептом холодцю — традиційної новорічної страви. Олена Єрмоленко — кулінарний блогер і автор рецептів здорового харчування. Окрім того, вчора у кулінарки вийшла власна книга з 55 рецептами "Легко й смачно", зазначають Патріоти України.

«Все як завжди дуже просто. Не варто боятися, навіть якщо ви цього ніколи не робили, просто чітко робіть по інструкції і все вийде», — запевняє кулінар.

Для того, щоб холодець застиг без желатину, вам знадобиться особлива частина яловичини — скакунець, яловиче коліно. Желатин, що міститься в ньому, корисний для суглобів і сухожиль, тому холодець — це в цілому ще й корисна страва. Крім того, вам знадобитися нижня частина ноги індички та невеликий яловичий хвіст, порубаний на чотири частини.

Рецепт холодцю

Інгредієнти:

  • основа яловичого хвоста
  • скакунець
  • гомілка індички
  • цибулина
  • лавровий лист
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Приготування

Добре промийте м’ясо, зніміть з індички шкіру.

Складіть усе м’ясо у велику каструлю, залийте холодною водою і поставте на плиту на максимальний вогонь. Доведіть до кипіння, злийте воду, промийте м’ясо від плівок, наберіть нову воду та знову поставте на конфорку. Повторіть процедуру ще раз. Потім у вже третю воду додайте крім м’яса цілу цибулину, лавровий лист, сіль, доведіть бульйон до кипіння, а потім варіть близько 4 годин на слабкому вогні.

Дайте м’ясу та бульйону охолонути. М’ясо потрібно відокремити від кісток і розібрати на волокна. Кістки і цибулю викиньте.

У бульйон додайте три зубчики розчавленого часнику. Викладіть у тарілки м’ясо та залийте бульйоном. Зверху викладіть паперову серветку на пару секунд для того, щоб прибрати зайвий навар. Залиште на ніч у холодильнику.

Смачного!

Ідеальний рецепт! Як замаринувати скумбрію, щоб їсти через 30 хвилин

четвер, 16 травень 2024, 9:12

Якщо ви хочете швидко приготувати скумбрію у маринованому вигляді, то цей рецепт — ваша знахідка. Пів години — і рибка готова. Обов’язково при такому приготуванні порізати скумбрію шириною не більше, ніж 5 мм. Це для того, щоб швидкий маринад устиг при...

Це така смакота! Як швидко, смачно та просто приготувати картопляні деруни з куркою

четвер, 16 травень 2024, 8:50

Деруни – національна українська страва, їх готують по всьому світу, але у наших господинь вони найсмачніші. Кухарі та господині намагаються експериментувати, щоб привнести до класичної рецептури щось своє. Якщо ви втомилися від традиційних дерунів, спр...