Незвичайний тест: Що ви бачите на картинці - качку чи кролика?

Більшість людей спочатку бачать качку, а потім - кролика. Але головне в цьому тесті зовсім інше, передають Патріоти України.

Що ви бачите? Качку чи кролика? Це знаменита оптична ілюзія, яка передбачає, що на одному зображенні можна побачити відразу двоє тварин: або кролика, або качку.

Яку тварину бачите ви? І коли ви бачите одне із зображень, вам вдається переключитися на інше?

А тепер найголовніше питання: як швидко у вас виходить переходити від одного способу сприйняття до іншого?

Більшість людей спочатку бачать качку, а потім – кролика. Але питання полягає в тому, наскільки легко вам вдається змінити цей образ в своїй голові. Чи багато розумових зусиль для цього необхідно?

Перша версія зображення була створена в 1892 році гумористичним німецьким журналом Filiegende Blattera, але пізніше фотографія була опублікована Людвігом Вітгенштейном в його «Філософських дебатах» як ілюстрація опису двох різних способів, якими ми можемо бачити речі.

Змінюється не картина, а спосіб нашого візуального сприйняття. Такі поняття, як «качка» і «кролик», змушують наш мозок створювати різні образи з одного зображення.

Психолог і письменник Річард Уайзман прийшов до висновку, що здатність чергувати двома способами пов’язана з нашими творчими здібностями.

Як стверджує Уайзман, коли людина змінює візуальний образ з качки на кролика і навпаки, відбувається зміна в тому, як вона бачить і розуміє світ.

Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:13

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і бе...

А ви це знали? Вчені назвали найкращий режим для прання - не "вбиває" пральну машину, а також дає змогу економити воду.

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:23

Допомогти господиням вирішили вчені Лідського університету у Великій Британії, які провели спеціальний експеримент, пише видання цього навчально-дослідницького закладу, передають Патріоти України. Вчені провели експеримент, під час якого вони прали 12 ...