Український шеф-кухар, ресторатор і суддя проєкту "МастерШеф" на СТБ Володимир Ярославський 13 жовтня в Instagram розмістив рецепт приготування баскського чизкейка. "Мій улюблений. Я знайшов його в Іспанії, країні басків. Цей рецепт незвичний для нас, але такий смачний і ніжний", – написав експерт, зазначають Патріоти України.
Для приготування знадобиться:
500 г сиру "Філадельфія";
190 г цукру;
три яйця і один жовток;
220 г вершків 30% жирності;
20 г борошна вищого сорту;
500 г свіжозамороженої чорниці;
2 ст. л. цукру.
"Першим ділом у сотейнику змішуємо чорницю і цукор та уварюємо на повільному вогні до помірно густого стану, залишаємо остигати", – розповів експерт рецепт приготування джему для чизкейку.
Потім необхідно збити ложкою яйця і жовток із цукром.
"Додаємо борошно і повільно змішуємо. Тут важливо саме перемішувати, не збивати! У сир додаємо яєчну суміш, змішуємо та додаємо вершки. Тепер усе вимішуємо до однорідної маси", – описав процес Ярославський.
Він підкреслив, що сир і вершки мають бути кімнатної температури.
Випікати чизкейк потрібно в розігрітій до 210 °C духовці приблизно 20 хвилин, а потім дати йому охолонути.
"Коли розрізаємо чизкейк, середина виробу має бути, як густа сметана, я подаю із чорничним джемом", – порадив кулінарний експерт.
Контекст:
Ярославський народився 1979 року в Українській РСР. Із відзнакою закінчив Полтавський комерційний технікум за спеціальністю "технолог харчування", потім вступив до Полтавського кооперативного університету.
Після його закінчення влаштувався на роботу шеф-кухарем в один із ресторанів Білгорода, а незабаром перейшов на роботу в московський ресторан.
Із 2015 року є шеф-кухарем, керівником і співвласником одного з київських ресторанів.
Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...
Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...