Нічого спільного! ТОП-10 українських слів, які не мають перекладу в російській мові

Наша мова - красива, милозвучна та незрівнянна. Сьогодні ми підготували для вас 10 слів, які можна гарно сказати українською, але у них нема перекладу на російську. Це унікальні та неповторні слова, які виникли ще давним-давно, передають Патріоти України.

  1. Митець – особа, яка займається мистецтвом, зокрема професійно. Цей термін є ширшим за поняття “художник”, під нього підпадають і ті мистецькі діячі, які не займаються образотворчим мистецтвом безпосередньо; Той, хто працює в якому-небудь виді мистецтва.
  2. Вирій – теплі, південні краї, куди відлітають на зиму перелітні птахи
  3. Олія – Рідка жирова речовина, яку добувають з деяких рослин (переважно з їх насіння або плодів).
  4. Книгарня – книжкова крамниця;
  5. Залізниця – дорога з рейковою колією, признач. для пересування залізничного рухомого складу.
  6. Добродій – дорослий чоловік, з привілейованих шарів суспільства
  7. Нівроку – нічого собі, непогано, так як треба.
  8. Шахівниця – дерев’яна або картонна квадратна дошка чи коробка з 64 світлими й темними квадратами, на якій грають у шахи.
  9. Обіруч – обома руками, По обидва боки; з усіх боків
  10. Кохати – почувати, виявляти глибоку сердечну прихильність до особи іншої статі; Дбайливо вирощувати, плекати що-небудь, ходити коло чогось.

Любі українці, будь ласка, не забувайте плекати та зрощувати свою мову! Бережіть її та пам’ятайте слова Ліни Костенко “Нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирає мову”.

А які ще слова знаєте Ви?

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...