Нічого спільного! ТОП-10 українських слів, які не мають перекладу в російській мові

Наша мова - красива, милозвучна та незрівнянна. Сьогодні ми підготували для вас 10 слів, які можна гарно сказати українською, але у них нема перекладу на російську. Це унікальні та неповторні слова, які виникли ще давним-давно, передають Патріоти України.

  1. Митець – особа, яка займається мистецтвом, зокрема професійно. Цей термін є ширшим за поняття “художник”, під нього підпадають і ті мистецькі діячі, які не займаються образотворчим мистецтвом безпосередньо; Той, хто працює в якому-небудь виді мистецтва.
  2. Вирій – теплі, південні краї, куди відлітають на зиму перелітні птахи
  3. Олія – Рідка жирова речовина, яку добувають з деяких рослин (переважно з їх насіння або плодів).
  4. Книгарня – книжкова крамниця;
  5. Залізниця – дорога з рейковою колією, признач. для пересування залізничного рухомого складу.
  6. Добродій – дорослий чоловік, з привілейованих шарів суспільства
  7. Нівроку – нічого собі, непогано, так як треба.
  8. Шахівниця – дерев’яна або картонна квадратна дошка чи коробка з 64 світлими й темними квадратами, на якій грають у шахи.
  9. Обіруч – обома руками, По обидва боки; з усіх боків
  10. Кохати – почувати, виявляти глибоку сердечну прихильність до особи іншої статі; Дбайливо вирощувати, плекати що-небудь, ходити коло чогось.

Любі українці, будь ласка, не забувайте плекати та зрощувати свою мову! Бережіть її та пам’ятайте слова Ліни Костенко “Нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирає мову”.

А які ще слова знаєте Ви?

Отримаєте фігуру мрії! ТОП-7 щоденних звичок для зменшення об’єму талії

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:56

З огляду на величезну кількість суперечливих порад в Інтернеті, пошук правильного підходу для стрункості стає непростим завданням. Але для того, щоб схуднути, немає потреби кардинально змінювати харчування та дотримуватися кето, палео або інших модних ...

Смакота! Ледачий сніданок, який готують з вечора всього за 5 хвилин

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:12

Уявіть ситуацію. Ви відкриваєте холодильник, берете готовий сніданок та смачно їсте. Це не міф, а реальність. Таке може бути, якщо вечері зробити ледачу вівсянку. Приготування займе 5 хвилин, а смачно буде на всі 100 %, передають Патріоти України. Для ...